"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 11 » Шахраї залякують громадян поліцією
15:02
Шахраї залякують громадян поліцією
Вашого сина (брата, чоловіка) затримали правоохоронці або він потрапив у неприємну ситуацію – така найхарактерніша схема «телефонного» шахрайства, – повідомляють в Ічнянському відділенні поліції.
Шахраї дзвонять на мобільний або стаціонарний телефон, як правило, увечері або вночі (номер набирають навмання). Невідомий голос повідомляє, що близький родич затриманий працівниками поліції або потрапив у біду.
Якщо абонент нервує, розпитує подробиці, шахрай тріумфує – жертва «на гачку». Аферисти – хороші психологи, вони не дають людині вийти зі стресової ситуації, ведуть діалог так, що потерпілі погоджуються допомогти родичеві і слухняно виконують поради «доброго» посередника. Інколи невідомі просять не відключати телефон, щоб позбавити людей можливості передзвонити родичам і з’ясувати справжню картину. А інколи міняють голос і представляються родичами. Їх мета – виманити гроші, які ви повинні, «рятуючи» рідного, переказати на банківський рахунок або на вказану шахраями сім-карту.
Щоб не стати жертвою «телефонних» шахраїв, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати їх умови. Зокрема, попросіть людину, яка представилася працівником поліції, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого родича. У всіх випадків такою інформацією злочинці не володіють. Варто уточнити, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш рідний, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію. А ще спробуйте якнайскоріше подзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або наприклад, його друзям, які можуть бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.
Якщо ж ви все-таки потрапили на гачок аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників по "гарячих" слідах.
Переглядів: 389 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук