"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 25 » Сезон тиші
10:52
Сезон тиші
Весна – пора оновлення та розквіту природиА ще пора пора сімейних турбот у птахів та звірів. Наразі вони потребують особливих умов, адже фактор неспокою надто згубно впливає на дичину. Служба державної охорони Ічнянського національного природного парку повідомляє про деякі обмеження, що вводяться як на території парку, так і в цілому по Україні.
Відповідно до змін в екологічному законодавстві цього року вперше з 1 квітня до 15 червня забороняється проведення робіт, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах). Дотримання тиші дасть змогу забезпечити спокій диким тваринам під час масового розмноження.
У весняно-літній період ліси та інші угіддя відвідує багато людей, тож хочеться нагадати, що, відпочиваючи на природі, не слід зчиняти галас, включати гучну музику. Потрібно бути особливо обережними з вогнем, адже вогонь може стати причиною масової пожежі та загибелі представників флори і фауни.
А ще звертаємо увагу, що весна - це пора нересту. Щоб дати рибі можливість віднереститись, згідно з наказом Державного агентства рибного господарства України в Чернігівській області на території Ічнянського національного природного парку забороняється будь-яке рибальство на період з 1 квітня до 29 червня включно.
Михайло Маломуж,
начальник відділу державної
охорони природно-заповідного фонду
Ічнянського НПП
Переглядів: 437 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук