"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 6 » Село веселилося на славу
11:36
Село веселилося на славу

Нещодавно жителі Рожнівки відзначили День села. Запашним короваєм зустріли сільського голову Василя Гавриша, який щиро привітав громаду зі святом та запросив до слова почесних гостей – голову райдержадміністрації Олександра Бондаря та заслуженого працівника культури, поета Івана Буренка, який подарував сільській бібліотеці свої поезії «У Рожнівці солов’ї співають». Цікаву довідку з історії села надала сільський бібліотекар Ірина Заєць .
Продовжилося свято концертною програмою у виконанні місцевого співочого гурту «Калина» під керівництвом Миколи Булиги. Доречі, 18 серпня минуло 40 років, як він працює художнім керівником Рожнівського СБК.
Ведучі свята – Світлана Буренко та Галина Буренко – теплими словами привітали старожилів села, яким за 90 років – Ганну у Булигу, Марію у Пелешук, Марію у Коломієць, Марину у Салко, Єлизавету Збаранську . Вітали щасливе подружжя , які прожили у парі 61 рік – Василя та Олександру Бондарів та наймолодшу мешканку села Яринку Булигу, яка народилася 21 липня 2016 року. Всі отримали скромні подарунки та музичні вітання.
Вшанували хвилиною мовчання загиблих під час голодомору 1932-33 років, Другої Світової війни. Найщиріші та найтепліші слова вітання та подяки лунали для односельчан, які пройшли пекло війни в Афганістані, односельчан, які приборкували «мирний» атом на Чорнобильській АЕС і хлопців, які захищали східні кордони нашої держави у зоні АТО.
На святі присутні мали змогу полюбуватися виставкою робіт Ніни Пелешук та її доньок Алли Харченко та Олени Мілютенко: вишиті бісером ікони, чоловічі та жіночі сорочки.
Після урочистостей усіх учасників свята частували запашним та смачним кулішем, а також люди мали змогу поласувати пирогами, шашликами, дерунами , смаженою картоплею.
Закінчилось святкування танцями.. І молодь, і дорослі охоче брали участь у конкурсах. Найактивніші отримали призи. Малеча без перепочинку стрибали на батутах, каталася на електромобілях.
Художній керівник Микола Булига та учасники художньої самодіяльності Рожнівського будинку культури щиро вдячні народному депутату Валерію Давиденку у проведенні урочистостей з нагоди Дня села.

Також провести свято допомоглиТОВ «Рожнівка –Агро», депутат районної ради Леонід Денисенко, депутат сільської ради Микола Харченко, працівнии ДНЗ «Колосок» та школи, жителька села Валентина Клочко та учасникихудожньої самодіяльності, за що усі односельці їм щиро вдячні.

Олена Бортник
Переглядів: 652 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук