"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 9 » Санаторно-курортне лікування – безкоштовно
14:21
Санаторно-курортне лікування – безкоштовно
Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням. Порядок поширюється на осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Про порядок забезпечення санаторно-курортними путівками учасників бойових дій в АТО розповідає заступник начальника управління соцзахисту Інна Швидченко:
– Органи соцзахисту забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок: учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день; інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день; інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них: I та II груп – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.
– Інно Миколаївно, які документи потрібно подати учаснику бойових дій, щоб стати на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням?
– Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. Під час подання копій посвідчень особи надають їх оригінали для огляду. Особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, але в поточному році одержала безоплатну путівку, знімається з обліку. Повторне взяття на облік здійснюється на підставі копії (дубліката) довідки для одержання путівки на санаторно-курортне лікування, що долучена до попередньої справи, якщо строк її дії не закінчився.
– А якщо інвалід не може обслуговувати себе самостійно?
Путівками без лікування забезпечуються громадяни, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога. Якщо інвалід I групи здатний обслуговувати себе самостійно, видається відповідна довідка лікувально-профілактичного закладу.
У разі відмови особи від путівки складається акт відмови від путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики. Компенсація за доплату, пов’язану з поліпшенням умов проживання в санаторії, та за продовження строку лікування не здійснюється. Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється. Розподіл путівок до санаторно-курортних закладів здійснюється Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції за погодженням з Мінсоцполітики на підставі поданої структурними підрозділами з питань соціального захисту населення інформації про необхідну кількість путівок відповідного профілю.
– Які санаторно-курортні заклади готові прийняти наших хлопців?
– Клінічний санаторій «Лермонтовський» м. Одеса – система кровообігу, органи дихання; «Золота нива» смт Сергіївка Одеської обл. – органи травлення, органи дихання, система кровообігу, сечостатева система, ендокринна система, розлади харчування та порушення обміну речовин; «Сонячний» с. Вербки, Дніпропетровської обл. – система кровообігу, кістково-м’язова система; «Дніпровський» м. Дніпродзержинськ – нервова система, система кровообігу, органи дихання, кістково-м’язова система; «Мошногір’я» с. Будище Черкаської обл. – органи травлення, система кровообігу; «Гусарське урочище» с. Піддубне Кіровоградської обл. – органи травлення, сечостатева система, ендокринна система, розлади харчування та порушення обміну речовин; «Конча-Заспа» м. Київ – система кровообігу, кістково-м’язова система; «Феофанія» м. Київ – кістково-м’язова система, органи травлення, сечостатева система; «Карпатські зорі» с. Модричі Львівської обл. – органи травлення, ендокринна система, розлади харчування та порушення обміну речовин
– Скільки учасників бойових дій з Ічнянщини скористалися можливістю поправити своє здоров’я?
– На сьогоднішній день санаторно-курортними путівками забезпечено чотирьох учасників бойових дій, на черзі перебуває 12 учасників АТО з них 11 учасників бойових дій та 1 інвалід війни 2 групи.
– Куди звертатися учасникам бойових дій, які бажають полікуватися за санаторно-курортними путівками, за детальнішою інформацією?
– До Управління соціального захисту населення Ічнянської РДА м. Ічня, пл. Шевченка, 1. Тел. 2-19-86.

Розмову вела Наталія Черненко
Переглядів: 708 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук