"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Сам собі лікар
16:24
Сам собі лікар
Якщо застуда здолала…
Якщо ви не дуже ревно ставилися до свого здоров’я, чи таки підхопили інфекцію, беріться до лікування, бо, як відомо, гострі респіраторні інфекційні небезпечні ускладненнями. Пропонуємо кілька способів лікування ГРВІ, застосовуючи й поєднуючи які, ви зможете успішно протистояти хворобі.
Лікарський
При перших ознаках застуди не хапайтеся за «Фервекс», «Колдрекс» чи інші препарати, що знімають симптоми. Вони містять парацетамол і вітамін С, які знижують температуру тіла, а саме вона є інструментом організму для боротьби з вірусами. Краще відразу прийняти противірусні засоби: «Аміксин», «Арбідол», «Гропринозин», «Лавомакс», «Лаферон», «Циклоферон». І ніяких антибіотиків! При застуді їх може призначати тільки лікар, в разі підозри на ускладнення.
Солодкий
Виявляється побешкетувати, як у дитинстві, дуже корисно. Наприклад, полизати тарілки, попередньо змастивши їх медом або малиновим варенням. Або діставати кінчиком язика до підборіддя, й утримуючи його 3-10 секунд. Напруга язика й дужок глотки покращує крово- і лімфотоки, в результаті чого з глотки «евакуюються» застій слизу і небажані гості – віруси.
Гімнастичний
Ранок розпочинайте з розминки шиї – повільно обертайте голову з перекатом по плечах вправо, а потім вліво – по 10 разів. Вправа діє на завушні лімфатичні залози і захищає їх від запалення, якщо вірус вже проник в організм.
А захисні сили бронхолегеневої системи допоможе активувати самомасаж: кулачками м’яко б’ємо себе по грудній клітині на видиху, видаючи при цьому протяжні звуки «а», «о», «у». Може трохи й смішна, але дуже ефективна вправа.
Східний
На стопах ніг багато нервових закінчень різних органів і систем. Всього 2-3 хвилини на день ходьби по масажному килимку (камінцях) покращують самопочуття. Можна й просто розім’яти стопи. Ефективно втирати бальзам «зірочка » у стопи ніг у вигляді букви Т (смугою 5 см біля основи пальців і перпендикулярно їй – вздовж ступні).
Чудово відновлює імунну систему і вплив на точку довголіття – Е36. Вона розташована на три пальці нижче колінного суглоба на передній стороні гомілки. Масажуйте її не тільки під час ГРВІ, а й щодня. Це хороша профілактика хвороб.
Дідівський
Допоможе при нежиті цибульна або часникова інгаляції. Натріть 2 ст. ложки цибулі або часнику (ці компоненти можна й змішувати), покладіть масу в склянку, помістіть її в ємність з гарячою водою і накрийте конусом зі щільного паперу. Вузький його кінець прикладайте до носа, вдихайте випаровування кожною ніздрею по 10 хвилин. Процедуру повторюйте 3-4 рази на день.
У холодну пору року обов’язково їжте часник, який є природним інгалятором. Він потрапляє до організму через шлунок, далі йде у кров, а видихаємо ми його легенями.
І не забувайте про лікувальні властивості гарячого курячого бульйону, звичайно звареного з домашньої курки! Він і з хворобою бореться, і життєвих сил додає.
Тепловий
Не збивайте температуру, якщо вона нижча за 38,5 С. Звичайно, якщо нормально її переносите (без судом чи порушення свідомості). При підвищеній температурі тіла, вірус втрачає здатність до розмноження, й одужання наступає швидше. Якщо імунітет слабкий і високої температури немає, тоді обійміть грілку і укутайтеся пледом, щоб пропотіти. При цьому пийте багато теплої рідини.
Якщо застуда затяглася
Якщо через 5-7 днів не відчули поліпшення, навпаки стало утруднене дихання, зі свистом, хрипами – це привід для візиту до лікаря.
Антизастудний супчик
Наша постійна читачка Надія Макарова своїй внучці при застуді дає пити капустяний антивірусний супчик. Своїм секретним рецептом ділиться й з вами. «Потрібно вичавити сік з трьох зубчиків часнику, листка капусти, одного помідора, додати 1 ст. ложки соку стебла селери і трішки підігріти. Пити раз на день маленькими ковтками» – радить пані Надія.
Холодної пори року щоранку потрібно полоскати горло настоєм із суміші ромашки, м’яти і шавлії. Для його приготування треба взяти 2 ст. л. суміші трав на півлітра окропу, настоювати не менш як півгодини. Процідити, зберігати при кімнатній температурі не більше трьох днів.
А носа, особливо дітям, щоранку корисно промивати легким (на смак, як сльоза) розчином морської солі.
При поширенні вірусних інфекцій, на роботі варто жувати насіння фенхелю, ягоди ялівцю, любисток або кріп. Вони знешкоджують всі бактерії та віруси, які є в організмі.
Переглядів: 449 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук