"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 23 » Розформування військової частини А 1479 призупинено
12:22
Розформування військової частини А 1479 призупинено
Кілька останніх років військова частина А 1479 у Дружбі готувалася до розформування. Спочатку згідно з директивою Міністерства оборони розформування планувалося на грудень 2015 року, пізніше перенесли до 2017-го. Але сьогодні зрозуміло, що мирний розвиток України не можливий без сучасної професійної армії. Тож нині процес розформування частини призупинено. Це підтвердив командир частини полковник Андрій Коваленко.

– Скільки боєприпасів зберігається на території арсеналу, чи вивозять їх у зону АТО?
– Наша військова частина виконує завдання щодо забезпечення військ Збройних Сил України необхідними боєприпасами. Скажу лише, що у сховищах їх ще достатня кількість.
– Чи вилучаються непридатні для подальшого використання?
– Раніше ці боєприпаси ми вивозили на спеціалізовані полігони Збройних Сил. Тепер на утилізацію їх не відправляємо.
– Чи планується скорочення цивільних осіб?
– Згідно з нормативними документами, робоча кількість цивільних працівників залежить від завантаженості сховищ. Зі зменшенням завантаженості відповідно зменшиться і склад цивільних осіб.
– Кілька місяців тому на трасі Ічня – Дружба був розташований блокпост, у районі дислокувалися військові частини з інших регіонів. Тепер ні блокпосту, ні військових. Чи можуть мешканці району спати спокійно?
– У зв’язку з покращенням обстановки в районі дислокації військової частини блокпост і перебування військових з інших частин на сьогодні не потрібні.
– Де на території військової частини люди можуть убезпечити себе в разі виникнення можливих диверсійних замахів, терористичних актів чи пожежної небезпеки?
– У військовій частині є всі засоби для цього: бомбосховище, підвали житлових будинків, індивідуальні погреби тощо.
– Скільки ваших підлеглих військових побували у зоні АТО?
– Більш ніж 70% офіцерів і прапорщиків частини професійно виконували свої обов’язки в зоні антитерористичної операції на сході України. Деякі з них були заохочені Міністерством оборони України позачерговими званнями, грамотами, подяками.
– Чи достатньо у вас військовослужбовців-контрактників? Яке їх матеріальне забезпечення, зокрема одягом, спорядженням?
– У наш час у районі важко знайти стабільну роботу. Вважаю, що служба у Збройних Силах, зокрема і в нашій військовій частині, є непоганим вибором для молоді. Грошове забезпечення військовослужбовців у нас стабільне і перевищує середню заробітну плату в Україні. Продовольче – теж на належному рівні, військовослужбовці отримують безкоштовні обіди, крім вихідних та святкових днів. Речовим майном у першу чергу забезпечуємо учасників АТО.
Сьогодні ми не маємо можливості забезпечити всіх військовослужбовців житлом. Тому на контрактну службу запрошуємо молодь з Ічні або прилеглих сіл. Тим, хто прибуде з дальніх населених пунктів, надамо місце в казармі або в гуртожитку. Інший варіант – винайм житла.
Хочу подякувати всім небайдужим людям Ічнянського району за допомогу армії і нашій частині в цей скрутний для країни період. Особливу вдячність висловлюю колективам та керівникам районної ради, Гмирянської та Іржавецької сільських рад, ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат».
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 1234 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук