"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 23 » Росла собі ялинонька
12:57
Росла собі ялинонька
Цього року зима балує нас снігом та морозом, від яких додається новорічного настрою. У повітрі вже почав витати дух свята, яке завжди посилює запах хвої. Ялинку вже можна придбати, найдешевші вони у державних лісгоспах.
В Ічнянському лісництві Прилуцького Держлісгоспу вічнозелена красуня коштує: висотою до одного метра – 42 грн., 1-1,5 метра – 48 грн., 1,5-2 метра – 60 грн. А ще ялинку продають у горщику – від 204 грн. за метр. Щоправда вони продаються Прилуцьким держлісгоспом лише у Прилуках.
Отож, ціна ялинки більш ніж демократична, зважаючи на розмір відповідальності за незаконну рубку новорічних дерев. За це передбачено штраф від 85 до 170 грн. А ще «браконьєр» має оплатити заподіяну шкоду лісовому господарству. Розмір відшкодування стартує від 355 грн. Цього року лісівники вже упіймали перших браконьєрів, щоправда у Прилуцькому районі. Там злодії із державного лісгоспу поцупили 73 ялинки. Тут варто зауважити, що як і торік, кожна ялинка буде маркуватися самоклейкою стрічкою зі штрих-кодом, яка підтверджує законність реалізації деревця. Ялинка чи сосна без номера, хай вона навіть куплена в магазині чи на базарі, вважається незаконно вирубаною.
Торгують соснами і приватні підприємці: за ціною 80 грн. за деревце.
Ну, а раптом вам не вистачить ялинки – не біда. Відкоркувати пляшку шампанського можна буде під головною ялинкою району. Її в Ічні планують відкрити 23 грудня. За словами керівника комунального господарства Анатолія Бабака, загалом зелена красуня міському бюджету обійдеться у 22800 гривень. Такі кошти заклали на її перевезення з лісу, послуги автокрану для її монтажу та демонтажу, підключення до електромережі гірлянд та освітлення, оплату рахунку за спожиту електроенергію, на придбання нових іграшок та нової гірлянди.
Андрій Грудницький
Переглядів: 435 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук