"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 13 » Роман Тарасенко нарешті отримав статус учасника бойових дій
14:47
Роман Тарасенко нарешті отримав статус учасника бойових дій

Односельці відстояли добре ім’я свого земляка – воїна АТО.
Роман Тарасенко із Заудайки був мобілізований 21 березня 2014 року спочатку у військову частину Гончарівська, потім був направлений на Схід. Служив командиром танка. Після двох місяців бойових дій на Луганщині отримав поранення. А в травні 2015-го його судили: рік умовно «за самовільне залишення військової частини без поважних причин».
Тоді Роман не отримав навіть статусу учасника бойових дій, хоча воював на сході з 16 червня до 2 вересня. Та завдяки наполегливим зусиллям депутата райради Валентина Борща та учасника бойових дій в Афганістані Василя Нікітченка, які від імені громади зверталися за допомогою в різні інстанції, 8 квітня цього року Роман отримав не лише посвідчення УБД, а й три заслужені медалі: «Захиснику Вітчизни», «Ветеран війни», «Учасник бойових дій». Нагороди вручили у райвійськкоматі.
За словами Валентина Борща, ця паперова тяганина тривала два роки. Односельці були збентежені, коли дізналися, що Романа засудили. Адже він не ухилявся від мобілізації і в перших рядах пішов захищати Вітчизну. Заудайці вважають, що про це не можна мовчати, справедливість має перемагати.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 446 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук