"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 9 » Родина й досі не знає, від чого усім стало зле
14:43
Родина й досі не знає, від чого усім стало зле
1 грудня до приймального відділення ЦРЛ з діагнозом «Отруєння невідомою речовиною», попередньо побутовим газом, була доставлена родина ічнянців: троє дорослих – 1947, 1983 та 1991 років народження, та двоє дітей, 2007 та 2012 року народження. Імена назвати На щастя, усі вже вдома, але що саме спричинило тяжке отруєння невідомо.
У ході перевірки з’ясувалося, що побутовий газ не міг бути причиною отруєння. Про це йдеться у відповіді на наш запит прес-служби «Чернігівгазу». «Згідно з рішенням комісії, у даному випадку отруєння природним газом або продуктами горіння від газових приладів статися не могло. Газовий опалювальний котел був відключений більше року тому. Приміщення опалювалося твердопаливним котлом. Останнє планово-технічне обслуговування ПАТ "Чернігівгаз" проводило в лютому 2016 року. Родина користувалася лише газовою плитою. При цьому в приміщенні, де встановлена плита, є кватирка, є акт про придатність димовентканалів до експлуатації. Господарі написали заяву, що до газового господарства ніяких претензій не мають».
Якщо не газ, то що? У службі з надзвичайних ситуацій однією з ймовірних причин отруєння начальник райвідділу Олександр Кобзар називає неправильне влаштування твердопаливного котла та порушення правил його топки, що могло спричинити вихід чадного газу в приміщення. За іншою версією у приміщенні, через його герметичність, знизилася концентрація повітря. Щоправда, ці варіанти відкидає постраждалий господар.
– Ми відразу подумали на природний газ, – розповідає батько родини Іван Каплюк, – але його витоку не було. Газовим котлом ми не користуємося, бо в ньому вже рік як зламалася електроніка. Будинок опалюємо дровами, але в хаті того дня топили близько дванадцятої дня. А погано стало всім аж після двадцятої години. Спершу зле стало меншій дитині, потім дружині. Викликали швидку, лікарі збили їм тиск і сказали полежати. За півгодини стало погано вже мені, що було далі не пам’ятаю, бо втратив свідомість. Лікарі були в будинку, але їм погано не стало. Тієї ночі у хаті ночували батьки, з ними теж все гаразд. Думали, можливо, їжею отруїлися, однак всі їли різне. За кілька днів до інциденту придбали новий телевізор та електропіч. Але прилади працювали і до того, й ніякого погіршення самопочуття ми не спостерігали. Що сталося і чим ми отруїлися – для мене загадка. Але, щоб перестрахуватися, проведу профілактику дров’яного котла. Зайвим не буде.
Андрій Грудницький
Переглядів: 364 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук