"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Червень » 6 » «Родина. Ічнянщина. Україна» вчить розумінню і любові до життя
11:23
«Родина. Ічнянщина. Україна» вчить розумінню і любові до життя

Сорок дев’ять юних ічнянців узяли участь у минулорічному конкурсі «Родина. Ічнянщина. Україна». У 2010-ому цей конкурс, започаткований нашим відомим земляком Віталієм Шевченком, розпочинався з одинадцяти учасників.
Організаторам довелося добре попрацювати, щоб зібрати твори декоративно-прикладного мистецтва та літератури учасників, а журі – щоб визначити кращих. Тому кожна дитина отримала заохочувальний приз від головного спонсора й організатора. Нагородження їх відбулося 24 травня в актовій залі гімназії.
Звання лауреата заслужили в різних номінаціях за двома віковими категоріями, Євгенія Пугач, Олена Лазоренко, Максим Скалацький, Євгенія Нагорська, Олександра Грищенко, Валерія Реута, Діана Швидченко. Пам’ятним знаком лауреата нагороджена Валерія Реута за твори «Прадід, або Голос предків», «Українська армія», «Україну не здамо».
Уперше на цей конкурс був представлений твір кіномистецтва – фільм цьогорічного випускника тростянецької школи Ігоря Компанця «Герої живуть поруч».
Протягом шести років переможцями конкурсу стали 68 учасників, у тому числі 24 лауреати і 44 дипломанти. Зокрема, п’ятиразовим лауреатом став Максим Скалацький, триразовими – Тетяна Куник і Діана Швидченко. Наталія Івахно і Євгенія Пугач по шість разів отримували звання дипломантів конкурсу. Зі 160 відзнак найбільше їх отримали Максим Скалацький із Дорогинки (11), Оксана Івахно з Бурімки (8).
Найуспішнішими навчальними закладами Ічнянщини за кількістю підготовлених лауреатів і отриманих дипломів визнані гімназія ім. С. Васильченка, Дорогинський НВК, Ічнянська ЗОШ №4, Ольшанська, Бурімська, Дружбинська, Южненська, Ічнянська №1, Тростянецька, Крупичпільська, Парафіївська, Іваницька, Іржавецька, Андріївська школи та Ічнянська ЗОШ №3.
Лауреати конкурсу «Оживає минувшина»
Під час цього заходу були також названі переможці конкурсу «Оживає минувшина» за 2015 рік. Лауреатом стала Ніна Штанько-Ткаченко з Монастирища за роботу з історії рідного краю «Містечко». Ічнянки Надія Прочай та Марина Даценко стали дипломантами конкурсу за роботи «Згадаймо земляка» і «Таємниця давніх курганів».
І дорослі, і юні конкурсанти отримали щойно виданий четвертий збірник творів переможців обох літературно-мистецьких конкурсів. Книга містить також цікаві статті та дослідження місцевих краєзнавців.
Варто сказати, що Фонд Віталія Шевченка передає сотні примірників і цієї книги, і багатьох інших своїх видань школам і бібліотекам району. Як зазначив Віталій Шевченко у передмові до четвертого збірника творчих доробків ічнянців, річні витрати на культурологічні програми, які проводять фонд і Центр громадських ініціатив «Інформаційне суспільство» на Ічнянщині, нині перевищують 200 тисяч гривень. «Але вкладення в культуру ніколи не бувають завеликими, вони повертаються сторицею», – упевнений меценат.
Наталія Черненко
Фото Миколи Смілика
Переглядів: 626 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук