"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 8 » РОБОТИ НА ГОРОДІ У КВІТНІ
13:24
РОБОТИ НА ГОРОДІ У КВІТНІ
Перш ніж висівати насіння або висаджувати розсаду овочевих культур, необхідно запам'ятати, що на одному місці будь-які овочі і картоплю можна вирощувати один рік і повертатися на це місце через 3-4 роки. Крім того треба знати попередників. Наприклад, томати можна розміщувати на ділянці, де росли огірки в минулому році (під огірки вносили свіжий гній, він перепрілий і є хорошим харчуванням для томатів або моркву, горох, кабачки, цибуля.

Велике значення має взаємовплив "сусідів". Багато хто знає, що часник захищає суницю, моркву і цибулю допомагають один одному. Добре себе почувають поряд рання капуста і томати, пізня капуста і рання картопля, томати і селеру, боби і картоплю, квасолю і картопля, кукурудза і картопля. Коноплі своїм запахом відлякує капустяної білянки (на піщаних грунтах слабший), знижує захворюваність картоплі фітофторою. Але не можна поруч розміщувати шпинат і редьку, цибулю і редьку, цибулю і пастернак, петрушку і буряки, ранню білокачанну капусту та пізню капусту.
Свіжий гній можна вносити під капусту, огірки, кабачки, гарбуз, ранню картоплю. Не слід його вносити під томати, цибулю, моркву, буряк.
З урахуванням цих особливостей овочеві культури розміщують у сівозмінах (чергування культур у певній послідовності за роками), які забезпечують відновлення та підвищення родючості грунту на ділянці і нормальний розвиток рослин.
З 1 по 5 квітня проводять посів капусти білоголової пізніх сортів, перцю, баклажанів, салату під плівку.
З 5 по 10 квітня - посів редису, огірків, кропу і ранніх сортів салату під плівку.
У середині місяця готують грядки для посіву ранніх сортів коренеплодів і зеленних, висівають огірки (у кімнаті), кабачки, патисони, гарбуз - під плівку, ранні сорти моркви, пізні - салату, цибулі-батун, петрушки на грядки.
З 20 квітня у відкритий грунт висівають селеру, цибулю-чорнушку, часник, редиску, кріп, пізню моркву, кабачки, патисони, горох, гарбуз.
З 25 квітня висаджують коренеплоди петрушки, моркви для отримання насіння, розсаду цвітної капусти, буряка, редиски у відкритий грунт.
Всі терміни посіву і висадки обов'язково пов'язуються з погодними умовами і можливістю укриття розсади від заморозків.
Переглядів: 481 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук