"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 24 » Робіть зарядку 365 днів – і будете здорові
14:31
Робіть зарядку 365 днів – і будете здорові
Перефразовуючи вислів «Хочеш бути щасливим – будь ним», можна впевнено сказати й так: «Хочеш бути здоровим – будь ним». Нам ніколи, дорого, лінь потурбуватися про своє здоров’я, і в результаті причиною своїх хвороб називаємо погану екологію, бездарних лікарів, неякісні ліки… А якщо чесно, то просто не хочемо чи соромно зізнатися, що часто самі винні у своїх проблемах зі здоров’ям: забруднюємо місця, де живемо, до лікарів звертаємося тоді, як уже терпіти не можна, замість здорового харчування їмо що прийдеться і шукаємо ту найцілющішу пігулку, щоб проковтнути – і вмить стати здоровими. Немає такої пігулки, навіть найдорожчої, вважає лікар мануальної терапії, костоправ Микола Кресан.
– Я пропоную прості, доступні, можливо, дещо примітивні методи оздоровлення, але вони ефективні і не потребують грошей. Людина повинна настроювати себе на здоров’я. Щоб бути сильним, щодня виділяйте годину на зарядку. Робіть її щодня – і вже за рік відчуєте результат. Почуватиметеся як мінімум на кілька років молодшим.
Ми вісім годин спимо, вісім сидимо на роботі – шістнадцять годин на добу проводимо нерухомо. Так починається гіподинамія. Всі рухомі частини організму повинні максимально рухатися. Якщо ти вранці встав і пішов, і при цьому нічого не болить – ти здоровий. Хворий зранку встає ще з більшим болем, ніж лягав, кожен рух супроводжується болем.
Удень людям будь-якого віку бажано з годину полежати, щоб ноги були вище голови – чудова релаксація, сприяє розслабленню всього тіла. За одну годину такої пози відпочинете, як за вісім годин нічного сну. Особливо, якщо при цьому ще й думати про щось гарне, приємне: я молода(ий), здорова(ий), успішна(ий), у мене все добре…
В основному живемо в комфортних умовах, але якщо температура повітря у вашій спальні нижча 18-и градусів, рекомендую спати у вовняних шкарпетках. На ступнях знаходяться рефлексогенні зони, при зігріванні яких за 8 нічних годин відновлюється весь організм.
Багатьох цікавить: що їсти, щоб не хворіти? Відповідь проста – готуйте перші, другі страви, додаючи висівки. Це чудовий наповнювач і добрий абсорбент (віник, який чистить кишечник). Не забувайте про вітаміни. В періоди міжсезоння вживайте часник і цибулю. Пийте чаї з усього, що літом заготовили – трави, сухофрукти, варення. Приймайте риб’ячий жир по 2 краплі двічі на день протягом 15 днів (або 60 капсул) щоквартально. Корисно щоранку розсмоктувати 1 ст. ложку олії протягом 2-3 хв., доки не перетвориться на піну, а потім виплюнути. В олії чимало необхідних людині вітамінів, які через рецептори надійдуть в організм, а антиоксиданти «витягнуть» із ротової порожнини токсини. Добре зранку до роботи змазати за вухами, під носом і в області щитовидної залози в’єтнамським бальзамом «Зірочка». Це стимулює кровообіг і попереджає інфікування респіраторними хворобами. Також пам’ятайте, що зайва вага давить на суглоби.
І не забувайте про «сьомий суботній день» – відпочивайте. Живіть у ритмі серця – як на кардіограмі: фістула, бластула, пауза. Бо нам тільки здається, що воно безперервно стукає, а насправді, третину часу відпочиває.
Записала Наталія ЧЕРНЕНКО
Переглядів: 535 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук