"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 15 » Ремонт дороги Талалаївка-Ічня майже завершили
13:52
Ремонт дороги Талалаївка-Ічня майже завершили

В Україні ремонтуються дороги. . Зокрема, у нашому районі вже майже завершено ремонт траси Дорогинка - Ічня, у планах ремонт відрізків від Ічні до Парафіївки, від Ольшани до Качанівки та частини об’їзної дороги через Ічню.
Як розповів під час виїзної приймальні в Прилуках губернатор області Валерій Куліч цього року на ремонт доріг з держбюджету спрямовано рекордну суму бюджетних коштів – 19 мільярдів гривень, з них на Чернігівщину – 480 мільйонів. Ще 60 мільйонів планувалося профінансувати з обласного та місцевих бюджетів, щоб відремонтувати майже 400 доріг. Отже, гроші виділені, роботи розпочаті.
Капітальний ремонт автодороги Талалаївка – Ічня проводить генпідрядник робіт ТОВ «Шляхо-будівельне управління №14» з Чернігова, яке виграло тендер на будівництво. Субпідрядниками виступили Ніжинська пересувна шляхобудівельна механізована колона та Шляхове ремонтно-будівельне управління №82». Нашій філії «Ічнянський райавтодор» роботи не знайшлося. Приїжджі дорожники говорять: через слабку технічну базу. Асфальт у нас теж не замовляють, возять його з Чернігова та Ніжина, адже впевнені в його якості.
– На ремонт цього відрізка дороги з держбюджету виділено 92 мільйони гривень, – розповідає старший виконроб «ШБУ-14» Михайло Супруненко. – За ці кошти заасфальтуємо 36 кілометрів дороги, нанесемо розмітку, встановимо нові дорожні знаки та автобусні зупинки. Дорогу вже розширили до семи метрів. Також буде по два метри узбіччя, яке місцями доводиться насипати. Другим етапом робіт має стати ремонт дороги Ічня –Парафіївка. Скільки простоїть це покриття, прогнозувати не беруся, адже це лише ремонт дороги. Гарантія ж при новому будівництві 10 років, але стоїть і по 30, залежно від умов експлуатації. Дорогу ще не встигли доробити, а місцями фури вже накатали колії. Все через недотримання правил дорожнього руху. Вантажівкам повною масою 24 тонни та навантаженням на вісь понад сім тонн при підвищенні температури повітря понад 28 градусів проїзд дорогами загального користування заборонено.
Андрій Грудницький
Переглядів: 602 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук