"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Рейд лісових масивів
15:26
Рейд лісових масивів
У зв'язку з тривалою сухою погодою, в екологічних системах Чернігівщини утворився надзвичайно високий клас пожежної небезпеки. Разом з тим, ігнорування громадянами правил пожежної безпеки при спалюванні сміття і сухої рослинності, необережність у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, біля торфовищ та у лісопаркових зонах призвело до різкого зростання кількості пожеж у екосистемах.
Як наслідок, протягом весняно-літнього періоду з вищезазначених причини зареєстровано 77 пожеж у лісах, 24 – на торфовищах, 730 загорянь сухої трави або сміття на відкритій території та 325 пожеж в житловому секторі громадян. Територія, пройдена вогнем, склала 3371,4 га.
З метою профілактики виникнення пожеж Ічнянським РВ Управління ДСНС України у Чернігівській області спільно з представниками Ічнянського РВ УМВС, місцевих органів влади та лісових господарств проведені рейдові перевірки лісових масивів. Під час перевірок з громадянами проведені бесіди щодо дотримання правил пожежної безпеки в природних екосистемах та проінформовано про наслідки, які можуть призвести при ігноруванні цих правил.
У зв’язку з цим та з метою недопущення пожеж Ічнянський районний відділ УДСНС звертається до всіх громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.
Головною причиною виникнення пожеж у лісі є необережність людини. Пам’ятайте, що вкрай небезпечно: кидати палаючі сірники, недопалки; палити суху траву; розводити багаття; залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною клапті тканини.
Причини загорянь лісових масивів можуть бути найрізноманітнішими. Майже 90 % лісових пожеж виникають через недотримання правил пожежної безпеки поводження з вогнем в місцях праці та відпочинку.

Олександр Кобзар, начальник РВ УДСНС
Переглядів: 425 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук