Солодкий перець в маринаді з яблуками Незвичайний смак набуває солодкий болгарський перець, якщо замаринувати його разом з яблуками. Дуже смачними виходять і яблука в маринаді, так що, завдяки цьому рецепту, ви отримаєте дві закуски одночасно. Продукти: перець солодкий – 4 кг, яблука – 1 кг, кориця мелена – 2 ч. ложки. Маринад на 1 л води: цукор 40 г, сіль – 30 г, оцет 6%-й – 300 г, кориця мелена – 1 ч. ложка Перець очистити, розрізати на половинки, бланшувати в киплячій воді 2— 3 хв. і охолодити. Яблука розрізати на 4 часточки, видаляючи насінну камеру, бланшувати 1-2 хв і охолодити. У банки, чергуючи, укласти перець з яблуками. Стерилізувати перець в маринаді з яблуками при 90 °С: 0,5 л – 20 хв, 1 л – 25 хв.
Перець з олією і медом На п’ять півлітрових банок потрібно: перець червоний солодкий – 3 кг, вода – 0,5 л, олія соняшникова – 200 г, мед – 4 ст. ложки (повних), сіль – 2 ст. ложки, цукор – 2 ст. ложки, оцет 9% - 100-120 мл (оцтової есенції 70% - 1 ст. ложка). Спеції: лавровий лист – 5-8 шт., перець духмяний горошком – 5 шт., перець чорний горошком – 10 шт., гвоздика – 5 бутонів. Перець миємо, розрізаємо і очищаємо від насіння. Нарізаємо перець великими шматочками і викладаємо у каструлю. Змішуємо перець з олією, медом, водою, сіллю і цукром. Додаємо спеції. Ставимо каструлю на слабкий вогонь. Дерев'яною лопаткою перемішуємо перець, тому що нижні шари будуть нагріватися швидше. Кип'ятимо перець з олією і медом не більше 5-7 хвилин. У кінці додаємо оцет. Розкладаємо гарячий перець з маринадом у підготовлені стерилізовані банки і закриваємо.
|