"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 11 » Район підготував п’ятнадцять інвестиційних проектів до двох фондів розвитку
14:46
Район підготував п’ятнадцять інвестиційних проектів до двох фондів розвитку
Державний фонд регіонального розвитку з 11 січня по 10 лютого приймав інвестиційні програми та проекти, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів у 2016 році. Із нашого району до цього фонду подано десять проектів, і всі вони допущені до участі у конкурсі на регіональному рівні.
Як розповіла в. о. начальника відділу ЖКГ, будівництва, містобудування та архітектури РДА Катерина Волеватенко, Ічнянська міська рада подала подала проект щодо реконструкції окремих ділянок об’їзної дороги по вул. Піщаній, реконструкції резервуару №2 ємністю 400 кубічних метрів та реконструкції очисних споруд.
Мають реалізовуватись чотири проекти з енергозбереження: заміна вікон в Іржавецькій, Дорогинській, Монастирищенській загальноосвітніх закладах та школі мистецтв. Крім того, за кошти фонду регіонального розвитку в районі може з’явитися новий шкільний автобус, спортивний майданчик зі штучним покриттям в міській гімназії та клас інформатики, який, імовірно, встановлять у найменш укомплектованій школі. Чи будуть реалізовані перелічені проекти, стане відомо у першій декаді березня, коли фонд розглядатиме інвестиційні пропозиції від районів.
Також у районі мають реалізовуватися проекти коштом фонду соціально-економічног розвитку. За словами Катерини Волеватенко, до фонду подали п’ять проектів, серед яких реконструкція хірургічного відділення в Ічнянській ЦРЛ, будівництво артезіанської свердловини в Бережівці, прокладання підвідних водогонів із насосними станціями до Гужівки, Гмирянки та Бурімки. Ці проекти наразі знаходяться в процесі розгляду і рішення щодо них у фонді мають ухвалити за один-два тижні. Згадані об’єкти вже увійшли до обласної програми економічного розвитку, тож є висока вірогідність їх подальшого фінансування з боку держбюджету.
Власний масштабний проект із залученням бюджетних коштів планують реалізовувати в Парафіївській об’єднаній громаді. Як розповіла голова громади Валентина Карпенко, протягом 2016-2018 років на території громади буде реалізовано проект «Качанівка. Козацьке коло». Планується спорудження масштабного туристичного комплексу, який включатиме створення екскурсійного бюро, готелю, кемпінгу, пункту продажу екологічно-чистої продукції, станції зарядки електротранспорту, асфальтування доріг, створення велосипедних маршрутів, пункту прокату туристичного інвентарю, центру урочистих подій, бази творчого відпочинку та інше.
Андрій Грудницький
Переглядів: 444 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук