"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 25 » Радикали радять оформляти землю
15:45
Радикали радять оформляти землю
У місті поширилися чутки, що земельні ділянки, розташовані по гужівській дорозі та на Сулимисі, які громадянам надали виконком Ічнянської міської ради та районна державна адміністрація в користування для ведення особистого селянського господарства 10-20 років тому, приватизовують ті, хто не обробляє ці землі. Це стало привидом численних звернень стурбованих ічнянців до громадської приймальні народного депутата Олега Ляшка з єдиним питанням: як залишити попереднє право на користування даною землею, адже десятки років люди обробляють ту землю і вона є їх годувальницею.
Депутати міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка звернулися до керівників районної та міської влади за роз’ясненням і отримали відповідь, що земля, якою тривалий час користуються жителі міста і яку вони отримали на підставі рішення виконкому міської ради чи розпорядження РДА, на сьогодні закріплена за ними. Але, згідно з законодавством, необхідно оформити безоплатну передачу ділянок із земель державної власності або приватизувати. Для цього треба звернутися з відповідними документами до Держгеокадастру в Чернігівській області. Зразки документів для оформлення та адресу, за якою їх надсилати, можна отримати у районному земельному відділі.
Відповідно до Законів України, всі українці мають право на безкоштовне отримання шести ділянок землі, але її цільове призначення різне. Земля, про яку іде мова вище, – для ведення особистого селянського господарства. Її можна отримати до двох гектарів.

Валентина Колос, помічник-консультант народного депутата України Олега Купрієнка, фракція Радикальної партії Олега Ляшка
Переглядів: 403 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук