"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Радикали проти продажі землі та «ЗА»пільги для аграріїв
08:36
Радикали проти продажі землі та «ЗА»пільги для аграріїв
Фракція Радикальної партії Олега Ляшка у Верховній Раді вимагає повернути спецрежим оподаткування фермерам, а також передбачити у бюджеті на наступний рік програми кредитування, сприяння відновленню тваринництва, рослинництва та створення робочих місць на селі.
У місцевий осередок Радикальної партії у м. Ічня звернулись аграрії району за допомогою повернути відмінене 50% відшкодування сільгосппідприємствам з державного бюджету. Це дасть можливість швидкого та ефективного відновлення тваринництва на Ічнянщині. Якби існувала відмінена процедура відшкодування з «головного кошторису країни», то відповідно пришвидшилось би і вже розпочате будівництво найсучаснішого тваринницького комплексу на території району, що збільшило б в рази виробництво продукції, та що найголовніше – з’явилися б додаткові робочі місця.
Також аграрії з Ічні звернулися до Радикальної партії Олега Ляшка із проханням співпраці у питанні продовження мораторію на продаж землі. Адже відміна цього мораторію приведе до скупки земель за безцінь та занепаду українського села.
Відповідь на прохання хліборобів не забарилася. Народний депутат України Олег Ляшко з трибуни парламенту вже заявив, що ставити питання про продаж землі можуть тільки люди, яким байдужа доля України "Українська земля – це не лише товар, що з неї хоче зробити олігархічна влада. Українська земля - сакральнепитання для кожного українця. Згадайтекласиків, якщохтось з вас вчився в школі: "Брат на брата за межу ідуть з топором". "Чия земля? Калитчина? Чия земля? Калитчина". От якщо сьогодні дозволити продаж землі – українські селяни будуть батраками на цій землі. На ній господарюватимуть не українці", - наголосив Ляшко. Він додав, що в разі запровадження ринку земель, до нас прийдуть не інвестори, а "грабіжники з великої дороги", які заберуть в обездолених людей землю задарма. Лідер радикалів підсумував : «Скількох нервів це мені коштувало - вже не важливо. Оскільки мораторій на продаж землі продовжений на рік – будемо боротися далі. Я ляжу кістками, але не дам продати українську землю. Земля має належати українцям і крапка. Ті, хто цього не розуміють – вороги України».
Як відомо, на минулому тижні депутати від Радикальної партії, разом з іншими фракціями у стінах Верховної Ради, ініціювали та проголосували «ЗА» продовження мораторію, і наразі заборона на продаж сільськогосподарської землі пролонгована до 2018 року.

Валентина Колос, помічник-консультант
народного депутата України Олега Купрієнка
Переглядів: 352 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук