"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 15 » Прописатися та виписатися – у міську раду
14:29
Прописатися та виписатися – у міську раду
У рамках децентралізації органам місцевого самоврядування 4 квітня передано низку повноважень, які раніше здійснювали державні органи. Від Міністерства юстиції України передали повноваження з реєстрації прав на нерухоме майно та з реєстрації юридичних і фізичних осіб - підприємців. Від Державної міграційної служби передані повноваження з реєстрації громадян. Тепер ічнянці приписатися або виписатися можуть у міськраді.
Зокрема, про це та інші нововведення, розповідає спеціаліст першої категорії (реєстратор) міської ради Євгенія Заріцька, яка приступила до виконання своїх службових обов’язків 15 червня 2016 року:
– Паспортні столи більше не займаються пропискою громадян. Реєстрація місця проживання(приписка) або зняття з реєстрації місця проживання особи(виписка) здійснюється в день подання особою, або його представником, необхідних документів. Прописатися можна тільки за однією адресою одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання. Для цього слід подати відповідні документи.
У разі подання заяви представником особи додатково надаються: документ, що посвідчує особу представника; документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини – батьками (усиновлювачами).
Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання особи інші документи.
Лише цього місяця було проведено реєстрація та виписка близько ста осіб.
Записала Валентина Кулачок
Переглядів: 447 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук