"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 7 » Пролунала мелодія Першого дзвоника і для чотирьох першокласників Заудайської школи
11:55
Пролунала мелодія Першого дзвоника і для чотирьох першокласників Заудайської школи

Перший день осені завжди дуже особливий, адже попереду важливий період – час навчання. Цього дня вперше сіли за парти і почали мандрувати Країною знань 359 першокласників у 25-ти навчальних закладах району. Зокрема, Заудайська школа І-ІІ ступенів відчинила двері для чотирьох першачків. У дивовижний світ знань їх поведе перша вчителька Надія Григорівна Борщ, яка має невичерпне терпіння, доброту, розуміння, ласку. Вона навчить дітлахів читати, писати, бути чемними і ввічливими…
Маленьких та нарядних учнів із хвилюванням проводжали до школи рідні. 9-класник Андрій Безбожко привів до першого класу сестричку Настусю. Першокласницю Катрусю Борщ проводжали у Країну знань тато, мама, дядько, братик Коля і бабуся Антоніна. Вона, до речі, вишила рушничок, на який стали шкільні «новобранці». У калиновій вишиванці прийшла Тетянка Оніщенко. Нещодавня відмінниця Яна Майдан привела до школи вже свого сина, єдиного в класі хлопчика Женю Шпака.
Теплими, напутніми словами привітала присутніх директор школи Марія Солов’ян. Поздоровити шкільну родину із початком навчального року прийшли почесні гості – сільський голова Валерій Котко, представник райдержадміністрації Тамара Яговенко, вчителі-пенсіонери, батьки учнів, випускники минулих років.
Грамотою відділу освіти Ічнянської РДА за сумлінну працю у вихованні підростаючого покоління нагороджена вчитель вищої категорії із 34-річним стажем Ганна Федоренко.
Вересневий дзвоник у Заудайській школі пролунав для 25 учнів. Востаннє – для шести майбутніх випускників-дев’ятикласників, які провели у клас наймолодших на їх перший у житті урок. Цього року його темою була «Україна – єдина країна, з нею пов’язую долю свою». Діти розповідали вірші, співали пісні про рідний край, брали участь у вікторині знавців національної культури. Старшокласники згадували земляків, заудайських хлопців, які були мобілізовані ще в першу хвилю або до сьогодні воюють на сході країни: брати Юрій і Сергій Борщі, Роман Тарасенко, Микола Бабич, Сергій Нечипоренко, Руслан Глущенко, Ігор Чміль, Федір Сороколіт. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Володимира Моісеєнка з Іржавця та івангородця Станіслава Кривоноса.
Протягом літа батьки за матеріальної підтримки СТОВ «Інтер» зробили у школі ремонт, тож дітям буде тепло й затишно.

На фото: Невпевнена малеча зробила свій перший крок у доросле життя. Надія Борщ зі своїми наймолодшими учнями: Тетянкою Оніщенко, Женею Шпаком, Настею Безбожко та Катрусею Борщ.

Станом на 1 вересня 2015 року в районі навчальний рік розпочали 2550 учнів.
Найбільше першокласників пішли до гімназії – 57 і ЗОШ №4 – 42. Там буде по два перші класи. У смт Парафіївка – 34 першокласники.
Всього один першокласник прийшов до Бурімської школи, три – до Припутнівської, чотири – до Заудайської, п’ять – до Монастирищенської.
У районі 237 дев’ятикласників і 157 одинадцятикласників. Найбільше випускників у м. Ічня, зокрема в гімназії – 22 одинадцятикласники, в ЗОШ №4 – 17, №3 – 11, №1 – 7. Дев’ятикласників у ЗОШ №4 – 24, №1 – 19, №3 та гімназії – по 15.
Молоді педагоги працюватимуть у Припутнівській (Володимир Песоцький), Парафіївській (Марина Прошукало), Монастирищенській (Олександр Гребенюк), Дружбинській (Анастасія Хлюстова) школах та ЗОШ №1 м. Ічня (Олена Волкович).


У школах району відбулися урочисті лінійки


У Южненській ЗОШ І-ІІІ ст. 1-го вересня відкрили меморіальну дошку, присвячену пам’яті колишнього директора школи Анатолія Савченка, який очолював педагогічний колектив протягом 33 років.

У Тростянецькій школі значне поповнення – 15 першокласників (минулого року був лише один) влилися в учнівську сім’ю. Дітлахи є вчорашніми вихованцями місцевого ДНЗ «Світанок», гарно підготовлені до навчання. Кожному наймолодшому учню від сільгосппідприємства ТОВ «Тростянець-агро» подарували портфелі з канцелярським приладдям і зошитами. Від ТОВ «АгроКІМ» першачкам у класі встановили велику маркерну дошку. Поряд із молодими вчителями у загальноосвітньому навчальному закладі працюють досвідчені педагоги: по 25 років віддали освітянській ниві Ніна Прачик і Віктор Сакун, 35 років – Наталія Ходак, 40 – директор школи Павло Кривов’яз.

Депутат обласної ради Віктор Кияновський вручив на урочистій лінійці шкільне приладдя шести першачкам Гужівської ЗОШ і подарував першокласникам гімназії обладнання для спальних кімнат на суму 55 тис. грн. Також наймолодші гімназисти отримали цінний подарунок – телевізор – від народного депутата України Валерія Давиденка, а 15 учнів 1-го класу Іржавецької школи – канцелярські набори.
Наталія Черненко
Переглядів: 624 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук