"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 28 » Профспілки за збереження життя і здоров’я працівників
14:14
Профспілки за збереження життя і здоров’я працівників
Міжнародна конфедерація вільних профспілок трудящих, за підтримки Міжнародної організації праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, щоб привернути увагу світової спільноти до проблеми збереження життя і здоров’я працівників.Починаючи з 2002 року, його відзначають понад 50 країн світу.
Сьогодні у зв’язку зі змінами у законодав¬стві, а також коли бага¬то хто із бізнесменів не хоче ані профспілок, ані дотримання законів про охорону праці, і їм голо¬вне лише прибутки, а не люди, особливо важли¬вою є співпраця Дер¬жавної інспекції України з питань праці із проф¬спілками. Ми маємо працювати спільно з Держінспекцією, як це було раніше. На жаль, у нашому районі на цей час немає жодної служби з питань охорони праці. Спостерігаються кричущі факти, що набули масового характе¬ру, коли під тиском роботодавців, бо¬ячись звільнення з роботи або пони¬ження на посаді, потерпілі дають не¬правдиві свідчення, що згодом дає змогу прийняти рішення вважати нещасні випадки, що сталися на виробни¬цтві, такими, що не пов’язані з виробни¬цтвом, або ж такими, що сталися у неви¬робничій сфері. Ще гіршим є стан справ із розслідуванням не¬щасних випадків зі смертельними наслідка¬ми, за результатами яких відповідні комісії пов’язують із виробництвом у серед¬ньому лише 42% із них. Це, у свою чергу, залишає травмованих без на¬лежного соціального захисту, а сім’ї загиблих – без матеріальних відшко¬дувань у зв’язку із втратою годуваль¬ника, відтак – фактично без засобів для існування.
Люди дуже часто звертаються за допомогою до профспілок,коли уже занадто пізно. Коли приходить розуміння того, що тимчасова вигода позбавила їх можливості отримати соціальні виплати та підтримку від Державного фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
Тому завдання профспілок– не оминути своєю увагою жод¬ного такого випадку, захистити кож¬ну людину, яка виступає за правду й порядок або постраждала внаслідок нещасного випадку, але не отримала належного соціального захисту.
Ніна Яременко, голова Ічнянської районної організації
профспілки працівників АПК
Переглядів: 444 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук