"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Серпень » 1 » Профнавчання
17:01
Профнавчання
Перший ваучер – бджоляру зі Щурівки
Пошук роботи – одне із болючих питань нині для багатьох. Особливо тих, хто через свій вік зневірився в успішному працевлаштуванні. На сьогодні відповідно до нового Закону «Про зайнятість населення» громадяни старші 45 років можуть скористатися правом на одноразове отримання ваучера для підвищення своєї кваліфікації в навчальних закладах. 92 жителі Чернігівщини уже отримали такі ваучери. У цьому напрямку працює й Ічнянський районний центр зайнятості.
У травні цього року ваучер на профнавчання (до речі, перший у районі) отримав і наш земляк зі Щурівки Петро Савченко. У Чернігівському державному інституті економіки та управління він пройшов перепідготовку за спеціальністю «агрономія» (напрямок – бджільництво). Після навчання отримав свідоцтво про підвищення кваліфікації. Петро Іванович задоволений, адже поглибив свій рівень знань і теоретично, і практично. Ширше дізнався про розведення бджіл, їх медоносну базу і зимовий догляд, рентабельність бджільництва, методи боротьби із хворобами та шкідниками. Тож бджоляр переконаний, що набуті навички допоможуть йому в подальшій професійній діяльності.
За словами провідного спеціаліста відділу надання соціальних послуг Ічнянського районного центру зайнятості Ніни Кузьменко, отримати ваучер можуть особи, які не досягли пенсійного віку і мають страховий стаж не менше 15 років. Також обов’язковою умовою є наявність професійно-технічної або вищої освіти. Оплата ваучерів здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного страхування України на випадок безробіття.
У роботі центру впроваджуються механізми фінансового стимулювання роботодавців, які працевлаштовуватимуть на нові робочі місця безробітних соціально незахищених категорій та створюють робочі місця у пріоритетних видах діяльності (сільське господарство, пасажирський транспорт, лісове господарство, будівництво, інформація та телекомунікації тощо).
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 531 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук