"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 1 » Професійне свято
17:54
Професійне свято
Така професія – допомагати людям

Марія Бойко чекає гостей. Із Києва до Припутнів на її 75-річчя приїде дочка. Може, і внуки, і правнучка-дев’ятикласниця завітають до бабусі. А от у буденних турботах найпершою помічницею приходить соціальний робітник Світлана Шевела, тому й горнеться ювілярка до неї, мов до рідної:
– Світлана дуже гарна людина, роботяща, жаліслива – таких мало. Вона мене дуже «визволяє»: дрова є, хату допомагає підтримувати в порядку. Що треба – все до Свєти!
Енергійна, непосидюща, як сонячний зайчик, Світлана Михайлівна звично, ніби мимохідь, виконує домашню роботу, на ходу розповідаючи про себе:
– Вивчилася на оператора-телеграфіста, але так сталося, що працюю не за спеціальністю, а в соціальній сфері. Років за 12 у новій професії не розчарувалася, до людей звикла, робота подобається. Двічі на тиждень навідуюсь до своїх «підшефних», щось принесу, комусь на городі допоможу. Інколи старенькі самотні люди хочуть просто поговорити, тож треба терпляче їх вислухати, заспокоїти, щось порадити, одним словом, бути ще й психологом. А вдома на мене чекають чоловік і двоє синочків. Старший, Володя, навчається в Чернігівському ліцеї з підвищеною фізичною підготовкою, а молодший – третьокласник.
Подумалося, що молода весела жінка допомагає немічним самою своєю присутністю. Переконалися в цьому, завітавши до Марії Олександрівна. В хаті тепло, чисто й затишно. Бабуся не може стримати сліз вдячності:
– Я 21 рік живу сама, але мені добрі люди помагають. Спасибі їм, і бажаю, щоб усі дужі були!
Як пояснив керівник Територіального центру соціального обслуговування населення Віктор Сербін, в районі 84 соціальні працівники. Їх праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла. Кожен з них обслуговує в середньому 10 чоловік, стареньких бабусь і дідусів. Для декого професія соціального працівника стала способом життя. Ось як Сітлані Шевелі з Припутнів. Світлана Михайлівна разом із колегами Валентиною Даценко, Світланою Шуст і Наталією Зінич обслуговують 40 людей похилого віку. Це важка робота, яка потребує фізичних зусиль і високих моральних якостей.
Клопітлива та виснажлива праця Світлани Шевели отримала визнання – за сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня працівників соціальної сфери Світлану Михайлівну нагороджено Спільною грамотою Ічнянської РДА та районної ради.

Однак люди допомагають іншим людям, старшим і слабшим, не задля нагород. Будь-хто працювати соціальним робітником не може – потрібні вміння співчувати, поважати старших, а ще терпіння й доброта. Тоді щире «спасибі, донечко» буде високою похвалою і стимулом творити добро.
[c] Наталія Черненко
Переглядів: 529 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук