"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Січень » 15 » Професія: листоноша
13:15
Професія: листоноша
«Наші хлопці – молодці!»

У Крупичпільському відділенні поштового зв’язку обидва листоноші – чоловіки. І відділення – одне з кращих у районі. Саме завдяки їхнім старанням односельці передплатили на 2013 рік 200 екземплярів «Трудової слави», 125 – «Чернігівського вісника», 90 – «Гарту». Крім газет, щомісяця одержують до ста журналів. Найпопулярніші з них: «Історії з життя», «Тисяча секретів», «Люблю готувати» та інші.
– Раніше у відділенні працювали чотири листоноші, – розповідає завідувач Ганна Скрипка, – тепер два. Але наші хлопці – молодці, справляються. Успішно провели передплату періодики. Доставляють пенсіонерам пенсію і товари першої необхідності, збирають комунальні платежі. Привозять і ліки, якщо хтось попросить.
«Укрпошта» забезпечила своїх працівників велосипедами, бо їм щодня доводиться долати великі відстані. Треба об’їхати 350 дворів у Крупичполі, по 100 – у Сваричівці й Новому Подолі.
Віталій Слоницький працює поштарем чотири роки. Обслуговує дільницю №2, куди входять село Сваричівка і центральна вулиця Крупичполя.
[c] Олександр Щербатий обслуговує решту крупичпільських вулиць і Новий Поділ. Він працює на пошті з жовтня минулого року, але роботу свою знає добре, бо кілька років тому вже спробував цього хліба.
Цікаво, чому чоловіки обрали таку професію.
– Робота – як робота. Десь же треба заробляти гроші, – пояснює Олександр.
А Віталій додає:
– Був колгосп – я працював біля техніки, а тепер тут. Робота подобається, хоча й важка. Якби сумки відмінили, було б легше. Три хвилини відводиться на обслуговування однієї хати, а старі люди хочуть поспілкуватися, то й не відпускають. Особливо взимку сумують…
– Хороші у вас поштарі? – запитую в жінок, що заходять на пошту.
– Боже мій, бідні вони! – емоційно співчуває Лідія Скрибка. – Поки обійдуть усі вулички й закапелки, то й натомляться, і намерзнуться. Але пенсію приносять того ж дня, як отримають, яка б негода не гуляла. І газети доставлять вчасно. Молодці!
Коли випадають великі сніги, хлопці «орендують» коня з саньми.
Усе-таки поштар – професія більше чоловіча. Тут і сила потрібна, і витривалість.
Наталія Черненко Фото автора
На знімку: Поштарі Віталій Слоницький та Олександр Щербатий
Переглядів: 1019 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук