"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Пробні пуски тепла вже були у міських садочках і лікарні
09:18
Пробні пуски тепла вже були у міських садочках і лікарні

Згідно з наказом Міністерства палива та енергетики України опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8 0С. Тоді голова райдержадміністрації і повинен підписати розпорядження про початок опалювального сезону.
Щоправда, хто має стежити за показниками термометра, не відомо. Логічно дізнатися температуру у метеослужби, однак у нашому районі її немає. Говорять, що найближча у Прилуках. Однак там завжди тепліше, про що свідчить більш раннє цвітіння і дозрівання плодів. Відтак виходить, що середньодобова визначається «на око» чи за інтернет-сайтами, де в кожного своя погода. А якщо так, то опалювальний сезон може розпочатися і раніше, якщо підійти по-людяному. Проте на «чисто людські» рішення є прокуратура, яка певно притягне до відповідальності за самоуправство.
Є й постанова Кабміну згідно з якою опалювальний період повинен розпочинатися: виходячи з кліматичних умов, згідно з будівельними нормами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами. Класна постанова, але стосується винятково централізованого теплопостачання і ніяк не стосується бюджетної сфери.
Хоча середньодобова температура ще не склала +8, садочкам, лікарні, Крупичпільському стаціонарному відділенню вже дозволили провести пробні пуски, що фактично означає для них початок опалювального сезону. Відповідне розпорядження з 11 жовтня підписав голова райдержадміністрації. Навчальні заклади до цього списку не потрапили. За попередньою інформацією, із 17 жовтня опалювальний сезон розпочнеться для всіх бюджетних установ. Щоправда деякі освітні заклади, які опалюються дровами, вже почали підтоплювати, не чекаючи ніяких розпоряджень. А от із пуском газових котелень, як завжди,труднощі. Про це зокрема йшла мова на колегії РДА 6 жовтня.

13 жовтня у ЗОШ №1ще тривали роботи з підключення до центральної котельні, яка працює на деревній щепі. Як розповів надавач послуг із теплопостачання Костянтин Денисенко, роботи затяглися, бо лише у вівторок на будівництво привезли труби, придбані за бюджетні кошти. Решту робіт зробили власним коштом. До цього школа опалювалася індивідуальною котельнею. Тепер разом із гімназією, навчальним комбінатом, спортивною школою та аграрним ліцеєм вона приєднана до теплоцентралі, яку обслуговує «Об’єднання теплової генерації «Марконі –плюс».

Андрій Грудницький
Переглядів: 402 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук