"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Проблема
15:05
Проблема
РЕМівська «світломузика» по дереву
У райцентрі почастішали випадки відключення електроенергії. Улітку від цього потерпали мешканці вулиць Космонавтів та Лісової, нині – Набережної, Білостоку… На дзвінки диспетчери РЕМу або не відповідають, або посилаються на планові роботи чи ушкодження.
– Коли наш житловий масив переключили на лінію Августівки – життя стало нестерпним, – говорить мешканка вул. Лісова Лідія Нестеренко. – Бувало, світло вимикали щодня по 3-5 разів.
У її сусідів Миколи Миколаєнка у липні згорів аудіоцентр (він обурювався, що у РЕМі своєї вини не визнають), у Лідії Мозгової – з ладу вийшов холодильник. До суду не зверталася, бо каже, що довести вину РЕМу складно – у них ремонтні роботи...
Незадоволені таким енергопостачанням Ольга Погуляйло (вул. Космонавтів), Іван Шурда та Ольга Тютюнник (вул. Лісова), Тетяна Ващенко (вул. Білосток), Лариса Ларіонова (вул. Набережна). І цей список можна продовжити, бо кому ж до вподоби така «світломузика», через яку псується побутова техніка, блимає в очах і нерви здають…
Між ПАТ «Чернігівобленерго» та споживачами укладено договори на постачання електроенергії, за якими підприємство зобов’язується «забезпечувати надійне постачання електричної енергії згідно з умовами ліцензій, надавати інформацію про послуги, пов’язані з електропостачанням та про терміни обмежень і відключень». З яких причин порушуються права споживачів, редакція запитала у директора Ічнянського РЕМ Анатолія Кулачка.
– П’ять років тому Лісовий масив переключено з лінії РП-1 Маслозавод на лінію РП-1 Августівка. Згідно з проектною документацією лінія РП-1 Маслозавод – транзитна, тому на цю магістраль інші споживачі не повинні підключатися. Нестійкі погодні умови та багаторічні дерева заважають нормальній роботі електромереж. Вони спричиняють замикання й обриви проводів. Так, через падіння дерев, шквалів вітру, грозових розрядів на лінії РП-1 Августівка була пошкоджена ізоляція трансформаторних підстанцій. На спилювання дерев немає відповідного дозволу від ДП Прилуцький «Лісгосп» Жадьківське лісництво. Дерева на приватній території власники повинні обрізати самостійно. Сьогодні ця лінія працює в нормальному режимі.
На вул. Набережна, Білосток, Горького та поетапно на Лісовій, Радянській, Піонерській, Мартоса, Гагаріна, пров. Зелений тощо, постачання електроенергії припинялося через ушкодження ізоляції на трансформаторних підстанціях Ічнянського міжрайонного управління водного господарства, базі Ічнянського ліцею та на лінії Автопарк КТП-315.
Щодо роботи наших диспетчерів, то вони завжди на зв’язку. Хоча бувають випадки, коли одночасно дзвонять кілька споживачів і станція автоматично зв’язує тільки з одним. Усі дзвінки у нас фіксуються на комп’ютері, а записи розмов архівуються.
За словами Анатолія Васильовича, про виконання планових робіт РЕМ завжди попереджає місцеві ради, а також підприємства неперервного циклу. Відтепер попереджатимуть і споживачів з приватного сектору через районні ЗМІ.
Як повідомив помічник лісничого ДП Прилуцький «Лісгосп» Жадьківське лісництво Володимир Даценко, лінії електропередач проходить територією Ічнянського національного природного парку. Дозвіл на випилювання дерев надає Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській обл. та Департамент заповідної справи Мінприроди. Це питання у стадії вирішення.
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 623 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук