"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 20 » Про зловживання влади тільки говоримо
14:57
Про зловживання влади тільки говоримо

21 листопада – день, коли б хотілося радіти і святкувати здатність нашого народу відстоювати свою свободу, честь і гідність. День, з яким пов’язані дві революції 2004 і 2013 років проти одного й того ж тирана. Не просто зека Януковича, а всієї мафії, яка сформувалася давно і трансформується відповідно до нових часів.
Ще мій дід – Топтун Іван Кирилович (пройшов радянсько-німецьку війну, полон, штрафбат і післявоєнну відбудову) – у 80-х роках ХХ століття говорив: «Править мафія». Змінюються обличчя політиків – а система залишається незмінною.
Тому Революція Гідності, розпочата на Майдані Незалежності 21 листопада 2013 року, не завершена. Вона буде тривати до того часу, доки не закінчиться безчестя, яке присутнє в Україні. Коли врешті-решт громадяни перестануть продавати свій голос на виборах за 150 гривень; коли на верхніх щаблях влади перестануть брехати, красти і робити власні оборудки; коли українська мова і пісня звучатиме по радіо і на телебаченні на 80% – стільки ж, як громадян, котрі українську вважають рідною мовою в Україні; коли будуть покарані всі злочинці, котрі брали участь у розстрілах Небесної Сотні і всі винні у військових поразках 2014-2015 років у російсько-українській війні.
Свідомі українці боролися і гинули за право жити краще, чесніше в правовій державі з європейськими цінностями і українськими традиціями. Ті, хто прийшов до влади по крові патріотів – знову втратили зв‘язок із реальністю, чинять вибіркове правосуддя (націоналістам – тюрми, регіоналам-злочинцям – викуп і свобода), не звітують про кінцевий шлях гуманітарної допомоги і позичених коштів (адже кредити віддавати нам і нашим дітям), не відстоюють інформаційний простір України на міжнародній арені і не створюють належних умов для перемоги нашої армії, ведучи таємні перемовини з терористами у Мінську…
Головним завоюванням Революції Гідності є те, що ми можемо вільно говорити про зловживання влади… Поки що. Тому саме від людей залежить, чи буде продовжуватись Революція в діях і серцях, чи не байдужі нам наша козацька вольниця і український феномен «Майдан», чи будемо ми пам‘ятати квіт нації, котрий загинув за наше право бути господарями на своїй Богом даній землі. Я пам‘ятаю. Тому все, що хочу побажати ічнянцям у річницю Революції Гідності: «Не зрадьте Майдан і Україну. Кров героїв – священна».
Олеся Реута, член ВО «Свобода»
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук