"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 18 » Про житло сиротам, вартість харчування в дитсадках і нову назву вулиці, що не сподобалася
15:12
Про житло сиротам, вартість харчування в дитсадках і нову назву вулиці, що не сподобалася
20 жовтня в рамках обласної програми щодо забезпечення житлом дітей сиріт міський бюджет отримав 180 тисяч гривень субвенції з обласного бюджету для придбання житла сироті. До цієї суми 30 тисяч гривень додав районний бюджет, 90 тисяч – міський. Загалом зібралося 300 тисяч, за які можна придбати житло не одній сироті, а двом. Адже вартість обраного будинку склала всього 122 205 грн.
Якби депутати вчасно не спохватилися на сесії 11 грудня, то невикористаний залишок довелося б повертати. Тож 18 грудня мала відбутися позачергова сесія, на якій планувалося прийняти рішення про придбання житла вартістю 176 767 грн. ще одній сироті.
Також на сесії депутати приймали зміни до цьогорічного бюджету. Учасник АТО Ігор Костюченко, який не є депутатом, запропонував передбачити в бюджеті-2016 кошти для будівництва водогону на вулицях Журавлиній і Залізничній, адже там півтора року немає води в колодязях. Пропозицію депутати взяли до уваги, а міський голова Оксана Андріанова пообіцяла передбачити видатки на виготовлення проектно-кошторисної документації.
Установили народні обранці і вартість харчування для дітей у міських дитсадках. З 1 січня 2016 року вона становитиме в ясельній групі 12 гривень та садковій – 18 гривень на день. Батьки або особи, які їх замінюють, мають вносити плату за харчування дітей у розмірі 60% від його вартості. Звільняються від плати сім’ї, де сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму.
Крім того, ще 30 вересня міська рада прийняла рішення про харчування дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, за рахунок коштів міського бюджету. Та оскільки програма діє лише до кінця року, на 2016-й депутати ще мають затвердити її.
Сесія також розглянула колективне звернення жителів вулиці Честахівського, яку зовсім недавно перейменували з Рокосовського. Нова назва людям не сподобалася, зокрема через те, що в ній міститься багато глухих та голосних літер, які нібито важко вимовляються і сприймаються на слух. Вони хочуть, щоб їхня вулиця носила назву Квітнева. Це питання теж мала розглянути позачергова сесія 18 грудня.
Андрій Грудницький
Переглядів: 521 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук