"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Травень » 17 » Про зарахування стажу підприємцям з 1 січня 2018 року
13:57
Про зарахування стажу підприємцям з 1 січня 2018 року
З 1 січня до страхового стажу для визначення права на призначення пенсії зараховуються періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, а також із застосуванням фіксованого податку: з 1 січня 1998 року до 30 червня 2000 року включно – на підставі довідки про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності; з 1 липня 2000 року до 31 грудня 2017 року включно – за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску) незалежно від сплаченого розміру (крім випадків звільнення від сплати єдиного внеску).
Ця норма застосовується тільки при призначенні пенсій після 1 січня 2018 року і тільки в тому разі, якщо заявникові для призначення пенсії не вистачає загального стажу.
Для зарахування періоду діяльності особи, як фізичної особи – підприємця, треба сплатити єдиний внесок (не менше мінімального страхового внеску), подати річну звітність та переконатись, що відомості зі звіту завантажено до реєстру застрахованих осіб.
Підприємцям слід пам'ятати, що звіт із помилками не вважається поданим та інформація з нього не може потрапити до реєстру застрахованих осіб.
Для відновлення страхового стажу підприємцю необхідно виправити помилки у звітності та повторно подати річний звіт за 2017 рік до органів державної фіскальної служби.
Слід зауважити, що Пенсійний фонд надає можливість кожному громадянину, включаючи й приватних підприємців, безкоштовно контролювати зарахування періодів діяльності до страхового стажу. Для цього необхідно зареєструватись як користувач веб-порталу Пенсійного фонду України та контролювати сплату внесків і стаж.

Ірина Пітель, начальник Борзнянського об’єднаного управління ПФУ
Переглядів: 377 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук