"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 30 » Про поновлення пільг
13:32
Про поновлення пільг
Управління соціального захисту населення Ічнянської районної адміністрації продовжує надавати населенню пільги. Вони надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. Податкова соціальна пільга у 2017 році становить 2240,00 грн.
З 1 липня пільговики повинні поновити пільги, подавши декларацію про доходи сім`ї пільговика за формою, а також довідки про власні доходи та членів сім`ї ( крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.
У разі, якщо середньомісячний дохід сім`ї у розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг протягом дванадцяти місяців з місяця визначення відповідного права.
Не потрібно подавати декларацію таким особам: діти війни, учасники війни, члени сім`ї загиблого ( померлого) ветерана війни, сільський педагог, медик, бібліотекар на пенсії, за винятком тільки тих, які працюють та не перебувають на обліку в Пенсійному фонді, а отримують пенсію через інші відомства та міністерства.
Інваліди війни, учасники бойових дій, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани військової служби, вдови ветеранів військової служби, інваліди військової служби, особи ЧАЕС І та ІІ категорії, дружини померлих осіб ЧАЕС І та ІІ категорії, батьки загиблого військовослужбовця, реабілітована особа користуються пільгами без врахування доходів.
У разі призначення субсидій пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива у період їх отримання не нараховуються.
Верховна Рада України прийняла Закон України "Про внесення змін до статті 15 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, згідно з яким членам сімей загиблих ветеранів війни, починаючи з 1 липня 2017 року пільги надаватимуться без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.
Детальна інформація за телефоном: 2- 12- 06.
Тетяна Курибло, начальник відділу персоніфікованого обліку
пільгових категорій населення
Переглядів: 490 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук