"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 26 » Про додаткове фінансування та оптимізацію
13:51
Про додаткове фінансування та оптимізацію
Минулої сесії депутати районної ради ліквідували ФАП у Загоні, однак не погодилися реорганізувати Заудайську дев’ятирічку та зашкодили фактично закриттю Іваницької лікарні.
Із загального і спеціального фонду районного бюджету на галузь освіти додатково виділено 887 тис. грн. Крім оплати за енергоносії, кошти передбачені на придбання навчальних кабінетів, підручників, на ноутбуку для методкабінету. Також 15,9 тис. грн. вкладуть у ремонт школи мистецтв. Крім того, 700 тис. грн. передано до обласного бюджету для купівлі шкільного автобуса.
На галузь медицини додатково спрямовано 323 тис. грн. Крім того, 13,7 тис. грн. виділено на реалізацію програми боротьби з туберкульозом та 13,4 тис. грн. – на втілення програми соціального захисту громадян, постраждалих від Чорнобильської катастрофи.
Депутати затвердили програму профілактики правопорушень на 2016-2018 роки. Для її реалізації у 2016 році необхідно 270 тисяч гривень, однак коштів на реалізацію передбачених заходів немає.
Затверджено й програму впровадження відеоспостереження за публічними місцями і вулицями на 2016-2017 роки.
Оптимізація в освіті та медицині
Як повідомила керівник районного відділу освіти Світлана Нагорна школи, крім початкових, в яких навчається менше 25 учнів, не будуть фінансуватися з держбюджету з наступного навчального року. Під цей закон підпадає лише Заудайська ЗОШ, де у 2016-17 роках навчатиметься всього 18 учнів. Де з 1 вересня навчатимуться діти і як буде здійснюватися їхній підвіз до нового навчального закладу невідомо. Зваживши на це, депутати зняли питання з порядку денного для більш детального вивчення.
Не підтримали депутати й пропозицію ліквідувати лікувально-профілактичний підрозділ терапевтичного відділення №2 ЦРЛ та хоспіс №1 ЦРЛ, які знаходяться в Іваницькій лікарні. Як повідомив головний лікар ЦРЛ Дмитро Івасюк, необхідність прийняття рішення викликана постановою Кабміну, якою вимагається скорочення ліжкомісць із розрахунку 60 штук на 10 тисяч населення. Прийняття такого рішення, фактично б означало закриття Іваницької районної лікарні та звільнення медперсоналу, який обслуговував близько трьох тисяч населення довколишніх сіл.
А от фельдшерський пункт в селі Загін депутати ліквідували
Андрій Грудницький
Переглядів: 444 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук