"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 23 » «Приватбанк» став державним
12:49
«Приватбанк» став державним
ТОП-новина тижня: 19 грудня «Приватбанк» націоналізували, тобто він перейшов у державну власність. Такий собі передноворічний сюрприз у день Святого Миколая чекав на клієнтів та працівників фінансової установи.
Ще 15 грудня націоналізацію «Привату» вище керівництво банку називало інформаційною атакою. Мовляв вона спрямована на клієнтів і є спробою дестабілізації політичної ситуації в Україні. А вже 19 грудня в банку розпочався перехідний період із приватної до державної власності. Виходить, у банку не були готові до такого крутого повороту подій або ж знали про ситуацію давно і намагалися вберегти від паніки близько двадцяти мільйонів клієнтів.
То чого тепер чекати? У клієнтів "Приватбанку" не буде проблем з доступом до своїх коштів: зарплати, пенсії, стипендії, які проходять через цей банк, надходитимуть справно. У понеділок у цьому запевнили міністр фінансів Олександр Данилюк і глава Національного банку Валерія Гонтарєва. Щоправда, уже в понеділок виникли проблеми у юридичних осіб, протягом дня їх не обслуговували. З 20 грудня все налагодилося і всі клієнти обслуговуються в стандартному режимі за прибутковими операціями, платежами. От тільки ввели обмеження на зняття готівки: за один раз можна зняти лише 2000 грн. Операцію можна повторити через три години. Суми безготівкових операцій не обмежені, проте заморозили депозити.
Залишається невизначеною доля системи «Приват24», через яку, не виходячи з дому, люди активно оплачували комунальні платежі та здійснювали грошові перекази. Справа в тому, що програмне забезпечення цієї платіжної системи хоч і було інтегроване в «Приватбанк», але не було власністю банку. Щодо цього голова Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що у державну власність перейде і система «Приват24». Той, хто скористався системою в понеділок, вже зіткнувся із проблемою оплати комунальних платежів. Кошти з рахунку списало, а от до надавача послуг того ж дня вони не надійшли, як зазвичай. Оператори говорять, що з цією проблемою зіткнулося багато клієнтів. Однак зауважують, що хвилюватися не варто, адже на зарахування міжбанківського переказу дається три операційні дні.
– Клієнтам хвилюватися нічого, – заспокоює керуюча Ічнянським відділенням «Приватбанку» Наталія Кібільдас, – просто відбувається зміна керівництва. Зняття готівки тимчасово обмежено для недопущення паніки та ажіотажу. Проте люди без проблем можуть зняти всю свою зарплату впродовж дня. Зняття депозитів обмежено до проведення інвентаризації. По її завершенні операції буде відновлено.
Андрій Грудницький
Переглядів: 417 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук