"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 8 » Прислухайтеся до порад психолога
13:20
Прислухайтеся до порад психолога
Ваша дитина йде до школи. Ви нервуєте і хапаєтеся за кожну пораду, яку чуєте від близьких, знайомих. А ми радимо дослухатися ще й до порад практичного психолога, щоб процес адаптації дитини до школи пройшов якомога безболісніше.
1. Радійте вашій дитині!
2. Розмовляйте з дитиною спокійно. Для неї ви – зразок мовлення. Ваша дитина буде говорити так, як ви. Малюк успішніше засвоює мову тоді, коли дорослі слухають його, спілкуються, розмовляють.
3. Щодня читайте дитині. Розучуйте скоромовки, чистомовки, невеличкі віршики.
4. У кожної дитини свій темперамент, свої потреби та інтереси. Поважайте її неповторність.
5. Допомагайте дитині розвивати дрібну моторику м'язів руки, аби їй було легше опановувати письмо. Для цього необхідно вчити вирізати, малювати, зафарбовувати, будувати, складати невеликі за розміром деталі, зображення. А ще навчіть свого майбутнього першокласника зав’язувати та розв’язувати вузлики.
9. Забезпечуйте можливості та умови для повноцінної гри, адже чим краще дитина грається, тим краще вона підготовлена до навчання у школі.
10. Допомагайте дитині осягнути склад числа. Немає необхідності, щоб вона механічно лічила до 100 і більше. Нехай рахує до 10-20, але особливо важливо розуміти і знати, з яких чисел складається 5, а з яких – 7 тощо. Це є розуміння основ математики, а не механічного запам’ятовування.
11. Працюйте над розвитком пам’яті дошкільника, його уваги, мислення. Для цього пропонується ігри, головоломки, задачі у малюнках тощо в різних періодичних та інших виданнях.
12. Запровадьте в сім’ї єдиний режим і нехай всі члени родини дотримуються його виконання.
Інна Савченко, психолог ЗОШ №1
Переглядів: 404 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук