"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 10 » Прийшла по горіхи, а винесла 7600 гривень. І застерегла: «Нікому не кажіть, бо паралізує»
15:13
Прийшла по горіхи, а винесла 7600 гривень. І застерегла: «Нікому не кажіть, бо паралізує»

Мало не щодня на гачок злодіїв потрапляють довірливі люди. 87-річна ічнянка Катерина Шульга теж стала жертвою шахрайки, яка виманила у неї 7600 гривень і хутко зникла…
– Сталося це першого березня. Після десятої ранку до мене зайшла незнайома жінка. Я подумала: газ чи електроенергію перевірятиме. Про шарлатанку й гадки не було, бо на циганку не схожа, – як страшний сон згадує той прикрий випадок стурбована Катерина Шульга. – А жінка сказала, що із Західної, хоче купити горіхи. У мене їх було кілограми два. Я спитала, почім купує, а вона каже: треба побачити які. Ми зайшли в хату, я й показала горіхи.
Потім незнайомка розпитала, з ким живе старенька. Дізнавшись, що сама, повідомила: на бабусі страшна порча, й пообіцяла її зняти без оплати.
Катерина Григорівна розповідає, що була ніби заворожена, виконувала всі прохання аферистки: читала «Отче наш», принесла свячену воду, розтерла попіл від спаленого шматка газети і, коли побачила там два чорні хрести, повірила, що і їй пороблено на смерть. Адже вісім років тому в один день поховала сина і чоловіка.
Далі та запитала, чи назбирала старенька гроші на смерть, і сказала, щоб виклала до копієчки. Господиня дістала зі схованки 7600 гривень і поклала на стіл. Злодійка взяла гроші, попросила кілька газет і хустку, в які нібито замотала купюри і прив’язала бабусі на поясницю. Після «обряду» застерегла нікому про це не розповідати, бо паралізує. І якщо не всі гроші віддала – теж розіб’є параліч.
У потерпілої у гаманці залишилася ще сотня – до пенсії дожити. Аби не паралізувало, вона й ті гроші готова була віддати, але шахрайка не взяла і хутко пішла.
Від такого візиту господарка оговталася не відразу, ще встигла й помолитися. Коли збагнула, що накоїла, подзвонила сусідці, а та – знайомій Аллі Малаєвій, яка жила у Катерини Шульги на квартирі. Алла й викликала правоохоронців.
Відомості за даним фактом внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань, триває розслідування.
І такі факти не поодинокі. За чутками, того ж дня в Ічні нібито було скоєно ще кілька подібних крадіжок. Кажуть, одна літня жінка навіть не пережила такого лиха. Будьте обачними!
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 435 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук