"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 10 » Прийди, згадай, запропонуй…
15:05
Прийди, згадай, запропонуй…
Шановні ічнянці! Протягом лютого прогресивна частина небайдужих громадян бере участь у Всеукраїнській акції патріотів «Майдан – три роки потому». На фоні резонансних останніх подій, без перебільшення можна відмітити, що, як і в минулі історичні моменти істини, частину ічнянців ми по праву можемо називати прогресивними і небайдужими.
Зазвичай, відзначаючи ті чи інші пам’ятні події, дати, ми підводимо не тільки для себе, а й загалом для суспільства, підсумки. Іноді, навіть, з болем в серці ми картаємо себе за те, що десь щось свого часу не доробили, не дотягли, не дожали, пожаліли саме в той момент, коли треба було бути твердими і непохитними. Повірили в щирі, але на жаль, брехливі заяви, завіряння, обіцянки і сьогодні маємо те, що маємо.
Три роки тому, приблизно у ці ж дні, на сцені столичного майдану стояли представники нинішньої влади і, приклавши руку до серця, як один, повторювали слова: «Моє серце відкрите для вас».
А тепер, шановні читачі, відкрийте нову сторінку історичної книги і прочитайте:
– беззаконня (скільки душогубів відповіло по суду земному за смерть патріотів на майдані та убієнних на сході країни?);
– супер-мега збагачення верхівки чиновників та близьких до них (заповнені та оприлюднені ними декларації про доходи, які шокували не тільки нас з вами, а й світову спільноту);
– підвищення тарифів для населення та цін на всі види товарів і послуг;
– дерибан найкоштовнішого, що мали наші батьки, діди, прадіди, – землі;
– отримання численних позик від закордонних партнерів, які зникають, ніби вода у пісок (МВФ для отримання чергового траншу поставив лише одну вимогу: отримані кошти не повинні розкрадатися. А ми добре з вами розуміємо, що це не можливо).
І це лише верхівка айсбергу.
Протягом останніх виступів як президента, так і відповідальних високопосадовців червоною ниткою звучить фраза: «Для проведення вкрай необхідних реформ нам потрібно, щоб народ і влада були єдиними». Я хочу запитати всіх вас: а ви це відчуваєте?
П’ята стаття головного Закону Конституції України чітко регламентує: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування». Нібито все правильно, але повірте мені з власного досвіду, займаючись вирішенням питань неособистих, а громади, потрапити на прийом до високопосадовця зовсім не просто, а іноді і зовсім неможливо. Розроблена ціла схема, нібито, поважних причин, як відгородитися від народу. Взяти хоча б графік прийому громадян, а в ньому: перший понеділок місяця, третя середа кварталу і т.д. От і все, проґавив, баста.
От вам і «Моє серце відкрите для вас…».
Й сьогодні при вирішенні вкрай назрілих проблем неправильно звинувачувати якусь конкретну людину, адже професіоналами не народжуються, ними стають.
А одним із завдань всіх гілок влади повинен бути звичайно не тільки своєчасний контроль, а й дієва допомога та своя особиста відповідальність перед народом за прорахунки, за кінцевий результат.
Користуючись нагодою, хочу згадати добрим словом за добрі справи патріотів ічнянців, хто першими сприяли організації та проведенню ічнянського майдану на підтримку столичного: Ігоря Денисенка, Юрія Карпенка, Оксану Павленко, Олександра Рутченка та всіх небайдужих ічнянців, які своєю непохитною громадянською позицією та духом незламної волі сприяли нашій народній перемозі.

Віталій ЧЕШКО, голова ГО «Народна рада Ічнянщини»

Шановні ічнянці!
Від імені патріотів, громадських активістів, запрошую взяти участь у народному віче 12 лютого, об 11-й годині, біля районного будинку культури. Але не просто прийти, а взяти участь в обговоренні питань, що хвилюють громадян, а також в анкетуванні щодо нагальних питань та проблем.

В анкеті – два питання: найважливіша проблема для вас і ваших близьких у нашому регіоні; ваша думка та бачення того, як її можна вирішити.
Переглядів: 413 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук