"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 12 » Презентація нової книги
16:18
Презентація нової книги
«Мій край. Люди і долі» – справжня наукова праця

Народження хорошої книги – свято не тільки для автора, а й для читачів. Презентація книги «Мій край. Люди і долі» Марії Вощевської стала помітною подією в культурному житті нашого міста. Ніби зовсім недавно завдяки фінансовій допомозі Миколи Вощевського вийшла в світ книга Володимира Балабая «На землі Ічнянській», а вже нині маємо ґрунтовну історико-краєзнавчу працю, створену сім’єю Вощевських за підтримки дослідників.
Непростий шлях до створення книги розпочався зі спогадів Марії Василівни, яка стала генератором ідеї. Захопившись дослідженням свого родоводу, брати Валерій та Микола поринули в глибину століть, збираючи по крихті свідчення з документів, особливо церковних. Невтомна праця протягом двох років не обмежилась вивченням свого родоводу, а продовжилась дослідженням історії рідного села Галиці, прилеглих до неї територій та Ічні. Про це в своїй розповіді розповів на презентації Валерій Вощевський. Перед слухачами промайнула історія рідних теренів з глибокої давнини.
«Мій край. Люди і долі» – це справжня наукова праця, чого тільки варті 170 посилань на першоджерела. Охоплено події не лише ті, що відбувалися в Галиці, а на території всієї Лівобережної України.
Книга стане корисним підручником для вчителів історії. Адже, на думку виступаючих на презентації, кращої книги з місцевій історії ще не написано. Вікторія Борщенко, Надія Прочай, Тетяна Загребельна, Григорій Герасименко, Віталій Семенець висловили подяку авторам за створення цієї чудової книги, яка суттєво збагатила місцеву історіографію.
На презентації звучали пісні Станіслава Маринчика, який вів цей урочистий захід. А Ольга Штепа прочитала новий вірш, створений з нагоди виходу в світ нової книги:
Століття століттю із радістю хвалиться:
Мене пам’ятають, лишаюсь в історії.
Ось глянь, тут описане селище Галиця,
Сьогоднішній день виростає із кореня.

Сім’я Вощевських подякувала присутнім за високу оцінку своєї праці.
Упевнений, що зміст книги та її високоякісне поліграфічне виконання прокладуть книзі «Мій край. Люди і долі» щасливу дорогу до читачів.
Микола Терещенко
Переглядів: 591 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук