"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Презентація
16:15
Презентація
Ніби створені для пісень
Вихід у світ нової книги, незалежно від її жанру, явище завжди неординарне, бо в кожну із них автори вкладають часточку своєї душі, розкриваються якоюсь невідомою нам гранню своєї особистості. Це стосується і нашого позаштатного автора, вчителя за професією і літератора за покликанням Наталії Черненко. Її прозові твори неодноразово друкувалися на сторінках районки.

А минулої п’ятниці у читальній залі центральної районної бібліотеки ім. С. Васильченка відбулася презентація першого поетичного доробку письменниці – збірки поезій «Крапелька небесної води». І, судячи з відгуків колег, членів районного об’єднання літераторів «Криниця», є успішною. Мабуть, найкраще висловився про творчість пані Наталії колишній журналіст Володимир Голець, коли говорив, що читаючи її поезію, то сміявся, то плакав. Вона простими, прямолінійними, короткими штрихами створює картини сільської природи, характер людини, а це ознака таланту.
Літераторка Ганна Дроботущенко сказала, що першу збірку Наталії Черненко, до якої авторка старанно підбирала слова, можна порівняти з дитиною, якій мати трепетно підбирає перше вбрання. Варто додати ще й слова письменника Миколи Клочка, який назвав видання «Крапельки небесної води» явищем в українській літературі. Йому, як редактору збірки, цікаво було працювати з Наталією Черненко, бо в неї є те, чого в інших не так і багато – це простота, ясність думки, уміння писати різними поетичними розмірами.
Радість від видання збірки з Наталією Йосипівною розділили її батьки Антоніна та Йосип Однольки, сестри Людмила та Світлана, донька Альона, чоловік Петро, племінниця Наталія та її земляки. Звучали українські пісні, в тому числі, й на одну із Наталиних поезій. Адже вони ніби створені для мелодій.
Переглядів: 625 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук