"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Прес-тур
14:44
Прес-тур
МКК планує випуск «молодіжних» торгових марок
Чи з натурального молока, без використання рослинних олій виготовляється ічнянська згущенка? Де закуповує підприємство сировину та де можна придбати його продукцію? Яку заробітну плату отримують працівники? Ці та інші запитання під час прес-туру до ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» ставили журналісти керівництву підприємства.
З виробничими потужностями сучасного інноваційного підприємства, у будівництво якого вкладено 300 млн. грн., представників чернігівських та київських ЗМІ знайомили голова правління Ігор Носарєв, призначений на посаду у липні, та директор з якості Тетяна Бойко.
Тож із чого починається виробництво ічнянської згущенки? Виробники стверджують, що їхній продукт виготовляється з натуральної сировини. Молоко тільки вищого ґатунку й екстракласу закуповують у господарств, які спеціалізуються на його виробництві. З місцевих постачальників сировини Ігор Носарєв назвав іваницьку «Ниву» та южненську «Фортуну».
Має підприємство і власну сировинну базу. У планах – збільшення молочного поголів’я та будівництво ще трьох ферм.
У населення молоко не закуповують, оскільки вважають, що утримання домашньої худоби, процеси збирання та зберігання молока відбуваються без дотримання необхідних санітарних норм.
Представники ЗМІ відвідали виробничі цехи і на власні очі побачили унікальне німецьке й французьке обладнання для випуску згущеного й ультрапастеризованого молока. Деяких видів цього обладнання, за словами голови правління, немає на аналогічних українських підприємствах.
Лабораторний контроль ведеться на всіх етапах виробництва. Підприємство сертифіковане за міжнародними стандартами «Система управління якістю» ISO 22 000:2007 та HASPP – це сучасна жорстка сертифікація систем контролю якості продукту в Євросоюзі.
На комбінаті працюють близько 350 чоловік, проте весь виробничий процес автоматизований і відбувається з мінімальним залученням людської праці, починаючи від подання сировини і закінчуючи упакуванням.
Керівництво стверджує, що плинність кадрів на підприємстві незначна. У добиранні кадрів важливою умовою є те, щоб людина була готова до навчання, адже навіть робота оператора на високотехнологічному обладнанні вимагає 3-4 місяців підготовки. Середня заробітна плата, за словами голови правління, становить близько 3 тисяч гривень, некваліфікований робочий персонал отримує мінімум півтори тисячі.
Як соціально відповідальна компанія, повідомив Ігор Носарєв, МКК вклав 3,5 млн. грн. у реконструкцію міських очисних споруд, в які скидає свої стічні води. Улітку цього року виконана їх часткова модернізація, а на підприємстві встановлений комплекс нейтралізаторів шкідливих речовин. Реконструкція продовжиться і наступного року. У планах також – будівництво власних очисних споруд.
Останній приклад участі підприємства у соціальному розвитку міста – відкриття кафе-центру сімейного відпочинку «Mama Milla».
ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» постачає свою продукцію у найбільші торговельні мережі України та до 34 країн на п’ятьох континентах.
Зважаючи на те, що на сьогодні основними споживачами цієї солодкої продукції є жінки віком 40-60 років (купують для випічки), на підприємстві планують випуск нових торгових марок, привабливіших для молоді. У планах – виробництво вершків і солодощів.
Людмила Храпаль
Одна з небагатьох ланок процесу виробництва, де задіяні людські руки. Не так багато українських виробників фасують свою продукцію в дой-пак – вид гнучкої вакуумної упаковки у вигляді пластикового пакета з денцем.
Переглядів: 474 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук