"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Правда – у того, в кого є гроші
14:39
Правда – у того, в кого є гроші
20 лютого у світі відзначається День соціальної справедливості. Мешканці району розповіли, що вважають соціальною справедливістю і що, на їхню думку, треба зробити, аби її досягти.
Олена, 38 років, с. Южне:
– Соціальна справедливість – це рівність і захист прав усіх громадян. Хотілося б, щоб закон був один для всіх. Нехай перші особи, як і ми, їздять у громадському транспорті: електричках, автобусах, метро. А бо ж пішки намотують кілометри, як ми. Поки з одного кінця Ічні дійдеш в інший – ноги гудуть, та й чоботи – одні. От нехай і в них буде по одній парі чобіт, одні штани і хлібина на сім’ю. А ще зарплата 900 гривень на місяць – тоді й буде соціальна справедливість. На мою думку, нині взагалі немає справедливості.
Сергій, 32 роки, м. Ічня:
– Держава повинна забезпечити людей роботою, дати достойну зарплату. Я десять років працюю, але не маю свого житла, шість років живу в гуртожитку. Медицина платна, немалі кошти витратив на операцію. Я нічим не захищений. А от деякі ділки в Ічні, маючи бізнес, отримують субсидію та ще й совісті вистачає оформити пільги як малозабезпечені. Я люблю свою країну, вірю в людей і вважаю, що кожен має починати з себе. Не буде соціальної справедливості до тих пір, поки даватимуть і братимуть хабарі, правитимуть багатії.
Володимир Яцеленко, 55 років, с. Іваниця:
– Вважаю, що у нас немає соціальної справедливості. Правда – у того, в кого є гроші. Простим людям зарплати не вистачає, ліки дорогі за 10 днів на ліки пішло півтори тисячі, на дрова – три. Діти вчаться, ціни ростуть, мішок цукру 750 гривень. Хлопці на заробітки їздять, їх і там обдурюють, не платять. Жінкам віку до пенсії добавили, а здоров’я працювати у них немає. Де та справедливість? Депутати отримують тисячі і ще пільги хочуть мати. Пенсіонерам добавили якусь сотню, а собі – мільйони. Треба трусити цю «верхівку». Пересідають із крісла у крісло, людей годують обіцянками, а на ділі нічого не робиться.
Володимир Кривченко, 60 років, смт Парафіївка:
– Яка може бути соціальна справедливість, якщо у країні корупцію не можна викорінити. Треба, щоб винні були покарані за смерті на Майдані, в Іловайську, щоб був громадський контроль. У наших багатих людей немає національної ідеї. У них капітал і житло за кордоном, і доларові рахунки ростуть. Заробляють на бідних. Регулятором цін повинна займатися влада. А як же вона займатиметься, якщо бізнес то у свата, то у брата. Соціальна справедливість – один із найцінніших здобутків будь-якого суспільства, тож за неї варто боротися.
Розпитувала Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 420 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук