"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 9 » Працюють над розвитком громад
15:34
Працюють над розвитком громад

У залі школи мистецтв 7 грудня зібралися всі, хто працює задля розвитку громади, аби відзначити своє професійне свято – День місцевого самоврядування.
Сьогодні Україна перебуває на порозі вирішальних змін, важливим локомотивом яких є реформа з децентралізації влади та розвиток самоврядування, зокрема об’єднаних територіальних громад. В умовах лише двох років дії реформи, органи самоврядування демонструють свою ефективність: вони є важливим інститутом реального народовладдя та дієвим інструментом реалізації інтересів територіальної громади. Минулого року виборці віддали свої голоси за новий склад депутатів місцевих рад і міського та сільських голів. Уперше обрано голову Парафіївської новоствореної об’єднаної територіальної громади, яка стала в авангарді децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.
У складі Ічнянської міської, Парафіївської селищної та двадцяти трьох сільських радах здійснюють діяльність 324 депутати. Два депутати обрані в обласну раду та 34 – в районну. У тісній співпраці вони вирішують соціальні та економічні проблеми, які поліпшують добробут людей нашого району.
З нагоди свята почесною грамотою ОДА нагороджені обласний депутат Юрій Болоховець та Бережівський сільський голова Олександр Кравець.
Подяки голови Чернігівської ОДА оголошені Монастирищенському сільському голові Григорію Зубарю та Гмирянському – Володимиру Сорокуну.
Слова вдячності лунали й на адресу депутатів районної ради – керівників підприємств аграрного спрямування: Олександра Бондаря, Миколи Буренка, Олександра Мащенка, Сергія Мартиненка, Григорія Наталухи, Петра Отрошка, Віктора Пащенка за постійну підтримку територіальних громад та участь у волонтерському русі.
Обласні депутати, міський голова, ряд районних депутатів і очільників громад нагороджені спільними грамотами РДА та районної ради.
Грамоти міської ради отримали Світлана Радченко, Світлана Рябченко, Тетяна Кутова.

За значний особистий внесок у зміцнення, розвиток і підтримку місцевого самоврядування району керівнику СТОВ «Інтер» Михайлу Бондарю оголошено подяку РДА та районної ради.
Після вручення відзнак був концерт за участі хорового колективу Крупичпільского сільського будинку культури та молодих виконавців, а також демонстрація слайдів про життя сільських громад.

Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 414 | Додав: lora | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук