"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 9 » Повернувся з полону
19:21
Повернувся з полону

Рік тому в Донецькій та Луганській областях почалася антитерористична операція, в ході якої з’явився скорботний список загиблих, поранених, полонених. Серед тисяч інших – прізвища ічнянських воїнів.
На Благовіщення до Ічні долетіла справді блага вість: бойовики звільнили 16 українських військовополонених, яких утримували в будівлі СБУ в Донецьку. Серед них – 25-річний ічнянець, «кіборг», Валентин Миколенко.

Наш земляк потрапив у полон 20 січня, під час евакуації поранених із Донецького аеропорту. Сімдесят п’ять днів його звільнення чекали батьки, брат, дружина і ті, хто знав Валентина або тільки чув про нього.
Щоб визволити його з полону, рідні не раз їздили до Києва, зверталися із заявами до СБУ, Міністерства оборони, радника Президента, а щойно дізнавшись про звільнення, поїхали до Краматорська забирати Валентина.
На світанку 8 квітня при в’їзді до Ічні автомобіль, у якому Валентин повертався додому разом із братом і мамою, зустрічали з державними прапорами, квітами, шампанським і цукерками волонтери.
– Такої теплої зустрічі не чекав, – зізнається боєць 90-го батальйону 81-ї бригади. – Я ще не зовсім вірю, що вже вдома.
Рідні дуже вдячні всім ічнянцям, які переймалися долею їхнього сина, дзвонили, розпитували, пропонували допомогу.
Позаду залишилися тяжкі дні в полоні, з побоями, контузією, морально-психологічним тиском. На Валентина чекає період реабілітації, для якої потрібні немалі кошти.
Допомогти звільненому з полону бійцю-земляку можна перерахувавши кошти на рахунок у Приватбанку: №5168757281515025 на ім’я Ольги Григорівни Миколенко.
Наталія ЧЕРНЕНКО
Переглядів: 508 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук