"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Поштар на селі – і лікар, і психолог, і соцпрацівник
14:55
Поштар на селі – і лікар, і психолог, і соцпрацівник

У Мартинівському відділенні поштового зв’язку працюють дві Петрівни: начальниця Валентина Устименко й поштарка Любов Бебич.Трудівниці відповідальні і шановані у селі.
Валентина вперше переступила поріг відділення п’ять років тому. Швидко освоїла ази професії.Справи пішли на краще, коли поштаркою влаштувалася її добра знайома Любов Бебич.
– У мене гарна колега, відповідальна, – говорить Валентина Устименко про Любу.– Я її вже давно знаю. Вона мене колись підміняла у сільському магазині, де я працювала продавцем
Любов Бебич, яка тут працює четвертий рік, у свою чергу дуже добре відгукується про свою начальницюі про роботу листоноші загалом.
Їх маршрут – одинадцять вулиць у Люби та дев’ять – у Валентини. Працюють тричі на тиждень, з пів дванадцятої до шістнадцятої, а інколи й дотемна.
Валентина Устименко разом з Любов’ю Бебич обслуговують 170 дворів. Жителі села люблять читати, особливо пенсіонери. Найбільш активні передплатники – це Віра Гуржій,їй доставляють 18 примірників, та Валентина Тригуб, яка виписує 15 газет.
Я поцікавилася, скільки екземплярів районки передплачують місцеві мешканці. За словами поштарок, торік шістдесят односельцівотримували«Трудову славу», а на сьогодні залишилося 49 передплатників.
А в сумках, крім газет та журналів, ще й товари повсякденного попиту. Вониприймають комунальні послуги, бо немає у селі банківського відділення, допомагають оформити субсидію.
Є в селі немічні пенсіонери, якічекають, колиті принесутьїм мило, порошок, сірники, поповнення до мобільного телефону, аби подзвонити дітям і внукам. Іноді літнім людям не вистачає просто спілкування, тому радіють, коли жінки разом з пенсією приносять і сільські новини.А іноді листоноші допомагають і по господарству: занесуть води до хати, внесуть оберемок-два дров.
Їхня робота не лише важка, а й небезпечна. Тому для захисту усім листоношам видають газові балончики. Петрівни, на щастя, боронилися ними лише від собак. А ті їх уже запам’ятали, і тепер стороною обходять поштарок.
Попри свої недоліки, професія листоноші приносить обом задоволення. Тому вони радо поспішають у своє відділення, бо знають: їхня робота дуже потрібна.

До слова:
Поштаріє нерозривнимланцюжком зв’язку редакціїз читачами. Саме завдяки їхній роботі районна газета «Трудова слава» має можливість «розповісти» своїм читачам новини та цікаві події. Тому всім листоношам бажаємо невичерпної енергії, бадьорості духу та вдячних передплатників.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 466 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук