"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Лютий » 7 » Поради лікаря
16:59
Поради лікаря
Кожне захворювання на грип скорочує життя людини

Епідемії грипу ще немає, але кількість захворювань на ГРВІ значно зросла.
Хворі на респіраторні вірусні інфекції становлять серйозну небезпеку для оточуючих, бо недуга супроводжується кашлем та нежиттю. Вчені підрахували, що при чханні та кашлі потік повітря виривається із носоглотки зі швидкістю більш як 100 кілометрів на годину. Інфекція розноситься на відстань до десяти метрів. У закритому приміщенні така інфекційна аерозольна суміш утворює сферу діаметром три метри і надовго зависає у повітрі.
Убезпечити себе від зараження можна лише обмеживши спілкування із хворим. Тому колегу, який прийшов із застудою на роботу, необхідно негайно відправити додому лікуватися. Встановлено, що кожне захворювання на грип скорочує життя людини на один рік, тому не варто сприймати цю недугу, як не надто небезпечну.
Якщо відчули нездужання або неприємні відчуття у ділянці носоглотки, не чекайте, коли хвороба розвинеться – відразу починайте лікування. Перш за все противірусними препаратами. Адже багато засобів, які рекламуються як протигрипозні, – це щось на кшталт медичної косметики, або швидкої допомоги для носоглотки, щоб зняти симптоми, які подразнюють її. Від вірусу вони не убезпечать. Особливо небезпечно давати їх дітям: може розвинутися помилкове одужання.
Важливо придушити вірус, коли він знаходиться ще на ранній стадії розвитку – у верхніх дихальних шляхах, а не повністю проник до організму. Інакше, можливі ускладнення.
Людмила Кубрак, лікар отоларинголог
Переглядів: 459 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук