"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 24 » Понад 50 років з районкою
14:54
Понад 50 років з районкою

Газета «Трудова слава»» має чотири з половиною тисячі передплатників. Серед відданих шанувальників – ічнянка Галина Стельмах.
Передплачувати районку почала у 1967 році, коли з чоловіком перейшли у новозбудовану оселю. І, як говорить, «з того часу ні на мить не розлучається з улюбленою газетою».
Галині Петрівні вже 86 років. На віку по-всякому бувало. Народилася у Гужівці. Коли починався Голодомор, батько забрав маму та дворічну Галину в Росію. Там і пережили голодні роки. Згодом повернулися в Ічню, де з’явилася на світ сестричка Ліда. Про Другу світову війну Галина Петрівна пам’ятає мало. Незгасаючим спогадом, який зберігся у пам’яті, був німецький літак, який бомбив Ічню.
– Мені тоді було 10 років. Щоб не потрапити під снаряди, кудись тікали з мамою, яка тримала на руках трирічну Ліду. Потім мама наказала мені впасти на землю і прикрила нас собою. Так і лежали, доки не затихли обстріли, – розповідає Галина Стельмах.
Жінка свого часу працювала на спиртозаводі, у райлікарні. З 1986 року – на заслуженому відпочинку. З чоловіком виростили доньку та сина, має чотирьох онуків та п’ять правнуків. Тринадцять років тому овдовіла і з тих пір живе сама. Маму та бабусю не забувають діти з онуками, навідують. Приїздить сестра з Чернігова. І обов’язково щось знайдуть почитати нового у районній газеті.
– Пенсія у мене невелика. Вчора пішла в магазин, наче нічого не купила, а 120 гривень вже немає. Важко жити через дорожнечу, але обов’язково відкладу гроші, щоб виписати районку на наступний рік. Дуже люблю цю газету. З нетерпінням чекаю кожен свіжий номер. Всі справи відкладу, а газету прочитаю, – говорить Галина Стельмах.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 396 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук