"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 24 » Помічник у господарстві
13:55
Помічник у господарстві

Ічнянець Ігор Балашенко майже чверть століття успішно експлуатує власний мотоблок МТЗ-05 і на городі, і як транспортний засіб. Техніка не нова – 1978 року випуску, але завдяки дбайливому ставленню господаря, вона й досі у робочому стані.
– Мотоблок купив у одного чоловіка з Семенівського району. Про таку сільськогосподарську машину я мріяв давно, бо руками багато не напрацюєш, – розповідає Ігор Балашенко. – Мій сталевий коник – це моя дитина. Він і косить, і оре, а також допомагає зібрати й вивезти врожай. Ця техніка досить легка у роботі з причіпними пристроями і добре маневрує. До того ж має економічний дизельний двигун, який я встановив зі свого старого китайського мотоблока. За годину оранки згорає майже 1,3 літра пального, – перераховує переваги свого домашнього помічника мій співрозмовник.
Ігор ремонтує техніку і сам її вдосконалює. У хазяйстві має різне сільськогосподарське знаряддя: плуг, косарку, розпашник, підгортач та прополювач. Є і чи не найважливіший атрибут мотоблоку – вантажний причіп, який господар обладнав сидінням у вигляді дивана, щоб було зручніше.
Раніше чоловік працював у людей по найму, але тепер каже, що здоров’я вже не те. Нині обслуговує власне господарство. З дружиною тримають корову, порають 15 соток городу, допомагають батькам два сини.
– У наш час люди, які мають по кілька десяток соток городу, землю вручну вже не обробляють, – каже Ігор, – а намагаються купувати сучасне знаряддя.
Тож чоловік задоволений, що має такий необхідний агрегат для потреб власного господарства.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 445 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук