"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 30 » Полюватимуть на рибалок-браконьєрів
10:44
Полюватимуть на рибалок-браконьєрів
Весна та початок літа – важливий період для відновлення запасів риби. У цей час підводні мешканці масово йдуть на нерест, тому рибальство заборонене.
На водоймах області, квітень, травень майже увесь червень – оголошені місяцями охорони риби, що нереститься, а саме: у всіх водосховищах з 1 квітня до 9 червня, включно; р. Дніпро - на ділянці від м. Лоїв до с. Нижні Жари, Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки – з 1 квітня до 31 травня, включно; у всіх інших річках в корінних водах – з 1 квітня до 20 травня, включно; у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах – з 1 квітня до 29 червня, включно; вилов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, личинок першої і другої линьок з 1 квітня до 10 червня включно, і з 1 серпня до 15 вересня, включно.
В ході проведення операції рибінспектори проводитимуть рейди на річках на водоймах в усіх районах області. Перевірятимуться також ринки та інші місця торгівлі.
Проте рибалкам-любителям не варто розчаровуватися, бо в нерестовий заборонений період любительське рибальство дозволяється. Це можна буде робити на спеціально визначених місцях згідно переліку: р. Удай в межах населеного пункту м. Прилуки; р. Остер в межах населеного пункту м. Ніжин; Срібнянський район: на дамбі ставу в урочищі «Тростянецька балка».
Дозволяється рибалити однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.
За вилов риби під час нерестового періоду у заборонених місцях стягуватимуть з порушників штраф у сумі до 2550 грн.
Окрім заборони лову, на період нересту риби діятиме табу на пересування всіх плавучих засобів, крім суден спецорганів охорони.
Також забороняється під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах будівельні, днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію і піщано – ракушкової суміші, інші види гідромеханізованих робіт.
Приємного вам відпочинку та вдалих рибальських трофеїв.
Телефони для довідок та скарг: провідний спеціаліст відділу іхтіології І. Яцун – 095-544-00-45 або 063-966-21-40.
Переглядів: 474 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук