"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 3 » Полювання без шкоди для звіра
14:30
Полювання без шкоди для звіра

Два дні підряд в Івангородському мисливському господарстві ТОВ «МРП «Єгер» було людно та гамірно. Тут радо зустрічали майже півсотні учасників Чернігівського обласного змагання мисливських собак «Кубок полісся-2015» на підсадного кабана та борсука. Свої мисливські таланти демонстрували лайки.
– Змагання серед мисливських собак, які проходять під егідою федерації мисливського собаківництва України за повним матеріальним забезпеченням з боку «МРП «Єгер», ми проводимо вже вдруге – розповідає директор господарства Микола Іванович Горобей. – Вперше в районі організували їх для мисливців минулоріч. Учасники-собаководи отримали чимало задоволення та позитивних вражень, тож аналогічний захід вирішили провести і цього року. Сьогодні приїхали собаківники, яких об’єднує любов до своїх вихованців, не лише із Чернігівщини, а й із південних та східних областей України. А от з району, на жаль, мисливців було лише два – Цинковський С. та Боклаг О., хоча участь у цих змаганнях для них безкоштовна. Хотілося б, щоб мисливці почали усвідомлювати, що це і відпочинок, і справжній азарт у міжсезоння. Популяція звіра не зменшується, собака має можливість пробудити свої інстинкти, а власник – відпочити на природі, поспілкуватися зі своїми колегами та обмінятися досвідом.
Висловив свою експертну думку щодо організованих змагань голова Чернігівського осередку федерації мисливства і собаківництва України Михайло Соловей:
– В області лише два господарства долучаться до проведення подібних змагань, це «Єгер» та «Придеснянське». Вони мають хорошу матеріальну базу і приділяють високу увагу розвитку та популяризації мисливського собаківництва, заохочують мисливців до роботи у не мисливський період. Це відволікає мисливців від браконьєрства, адже наразі сезон полювання закритий і можна проводити лише змагання у спеціально відведених місцях. Тож це єдина можливість задовольнити свій мисливський та спортивний інтерес, а головне – перевірити робочі якості свого чотирилапого друга в дозволених умовах, не порушуючи правил полювання та поводження із мисливськими собаками в угіддях.
Загалом це суспільна робота із людьми, якою займаються в «МРП «Єгер». Після таких поїздок мисливцю вистачає заряду на цілий місяць, у нього не з’являється бажання займатися браконьєрством. Тож важливо привернути увагу мисливців до культурного ведення мисливського собаківництва для випробовування своїх мисливських собак та популяризувати їх використання на полюванні, – констатував Михайло Олексійович.
Два дні змагань для мисливців промайнули як одна година. Кожен собаківник сподівався на перемогу свого вихованця. Однак щастило не всім, бо не завжди вдавалося швидко знайти кабана чи борсука, обгавкати його і утримувати звіра на місці. Тож кращими заводчиками стали: по борсуку 1-ше місце ЗСЛ Чак власник Меренов О.Г. 2-ге ЗСЛ Ангара Гончар Р.Ю. 3-тє ЗСЛ Бархан Шеремет ВВ. По кабану 1-ше місце ЗСЛ Чак власник Меренов О.Г. 2-ге РЄЛ Беркут Болоховець Ю.В. 3-тє пара ЗСЛ Жук і Хан Меренов О.Г. польовим чемпіоном змагань став ЗСЛ Чак, власник Меренов О.Г.
До речі, минулого тижня на базі «МРП «Єгер» проходив відкритий чемпіонат по гончим у полюванні на хутрового звіра. Переможницею змагань стала російська гонча Розка, власник якої Михайло Рева із Івангорода.
Полишаючи змагання, учасники дякували організаторам за високий рівень організації, професійну роботу єгерської служби, чудово проведений час та теплу зустріч. Гості висловили сподівання, що мисливське господарство і надалі проводитиме заходи подібного рівня.
Андрій Грудницький
Переглядів: 805 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук