"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 24 » Подружжя Шостаків судиться з МКК
14:06
Подружжя Шостаків судиться з МКК
До редакції звернувся Микола Шостак, який мешкає в Ічні, по вул. Солдатської слави, 4а. Він та його дружина стверджують, що вже п’ять років потерпають від незручностей від сусідства з ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат». Їхня земельна ділянка оточена під’їзною дорогою та об’єктами підприємства. З цього приводу Шостаки звернулися до суду.
– Наш город з одного боку прилягає до молочноконсервного комбінату, з іншого – до під’їзної дороги, – говорить Микола Шостак. – Дощові води заливають город і від заводу, і з дороги, яку проклали вище межі. Ми просимо керівництво МКК вкласти плити на рівень межі і зробити водовідведення по всій території нашої земельної ділянки. А в спеку земля на городі прогрівається до +650 від майже 50-метрового паркану з листового прокату. Його просимо замінити на сітку.
Також Микола Шостак говорить, що водозабірна споруда довжиною 14 метрів і 10 висотою затіняє город. Він вважає, що її треба перенести на 20-30 метрів від межі. З іншого боку дороги, яка прилягає до городу, комбінат збудував ще й насосно-каналізаційну станцію.
За словами власників земельної ділянки, у грудні 2014 року підприємство пробурило свердловину. Люди нарікають, що через це в їхній криниці упав рівень води. Кажуть, що раніше набирали по 150-200 літрів чистої води. Тепер всього відро витягують, далі вода – брудна.
– Докучають і далекобійники 40-тонних фур, які приїздять на МКК: у наш город кидають сміття та ще й в туалет ходять, – жаліється власниця земельної ділянки Ірина Шостак. – Набридло прибирати після них. Бур’яни між межею і парканом підприємство теж не косить.
З цими проблемами Шостаки неодноразово зверталися в різні інстанції: райдержадміністрацію, міську раду, обласне управління державно-будівельної інспекції, секретаріат Кабінету Міністрів. Є й акт обстеження суміжної з Шостаками земельної ділянки по вул. Солдатської слави, 4, складений комісією міської ради від 6 вересня 2011 року. Але люди не вдоволені їхніми відповідями.
Після всіх поневірянь 26 травня цього року власниця земельної ділянки Ірина Шостак та користувач цієї землі Микола Шостак звернулися із заявою до суду щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою. За цей час суд засідав кілька разів. На два засідання представники ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» не з’явилися. Третє відбулося 9 липня у присутності обох сторін конфлікту, позивачі ще уточнювали позовні вимоги. Четверте – 20 липня: за клопотанням позивачів суд доручив Чернігівській регіональній торгово-промисловій палаті провести будівельно-технічну експертизу.
Юрист ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» Ярослав Животяга ситуацію прокоментував коротко:
– Наразі триває судова справа. Суд вирішить хто правий, а хто ні.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 463 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук