"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 13 » Почуття, перевірені війною
13:23
Почуття, перевірені війною

Міжнародний День сім’ї, що відзначається 15 травня – свято, близьке всім і кожному. Подружжя Чубів із Власівки знають, що стоїть за словом «родина». Заради родини, заради свого сина пішов Олександр на війну боротися за нову Україну.

– Рано-вранці 1 лютого 2015 року Саша поклав у сумку шприци та ліки, бо мав загострення радикуліту, і пішов. Через туман не бачила його постаті, але ще довго чула кроки, – зі сльозами на очах згадує той день Наталія. – Він – чоловік, і його обов’язок – захищати державу. Я прийняла його вибір і поставилася з розумінням. Війна перевіряє почуття на міцність. Кожна дружина, яка кохає свого чоловіка, все переживе і все витримає.
Олександр чотирнадцять місяців боронив рідну землю. Спочатку його направили у навчальний центр «Десна», потім у 30-у окрему механізовану бригаду. Був стрільцем-зенітником. Про війну не говорить.
– Він і про службу в Афганістані нічого не розповідав, – каже дружина й додає, що молилася за чоловіка та всіх хлопців, які воюють на сході. Стежили з сином Павликом за перебігом подій по телевізору, щодня телефонували. Олександр і там був не багатослівний і не тривожив дружину оповідями про воєнні жахи. Проте дзвінків із дому дуже чекав. Повернувся з АТО 1 квітня цього року. Тепер родина знову разом.
Доля звела Чубів 21 рік тому у сонячному Узбекистані, звідки родом Наталія. Олександр після поранення в Афганістані лікувався у ташкентському госпіталі.
Уже 18 років Наталія насолоджується красою Власівки й ні разу не пожалкувала, що переїхала на малу батьківщину Олександра. Тут вона черпає натхнення на творчість. Свої вироби дарує друзям, знайомим, її панно прикрашає кабінет відділу освіти Парафіївської об’єднаної громади, численні вироби вносять яскраві фарби в інтер’єр дитячого садка.
– Олександр теж має талант – до малювання, – й дружина показала його роботу, виконану аквареллю, – також пише вірші.
Наталія заочно здобуває освіту в Київському інституті дизайну та реклами. Цього року отримає диплом художника-модельєра. На запитання, чим планує зайнятися після навчання, відповіла:
– Наше життя планує Господь. Я собі сказала: «Розслабся, дай Йому руку і нехай Він тебе веде».
Українським воїнам родина Чубів побажала повернутися додому живими, здоровими та з перемогою. Жінкам – діждатися своїх захисників, щоб жодну родину не зруйнувала війна.
А ще Наталія й Олександр просили передати велику подяку волонтерам. Добрим словом згадали Тетяну Дорошенко, яка разом з іншими волонтерами району не шкодують ані часу, ані сил, ані навіть життя, щоб відвідати наших бійців на фронті.
Світлана Цюпка
На фото автора: Родина Чубів знову разом
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук