"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 18 » ПМК-85 ставлять палки в колеса?
14:33
ПМК-85 ставлять палки в колеса?
Мабуть, ні для кого не є секретом, що будівельна галузь нашого району щонайменше два останні десятиріччя перебуває у глибокій стагнації: практично нічого не будується, лише зрідка проходять реконструкції. Через відсутність будівельних робіт потерпає насамперед колектив ПМК-85. У відсутності роботи будівельники звинувачують міську раду та райдержадміністрацію…….

Про відкати і податки

– У районі є що будувати, але на ці об’єкти ПМК не запрошують, – від імені колективу розповідає працівник підприємства Світлана Куник. – Останні десять років нас просто знищують: штат, який кілька років тому налічував понад сотню працівників, скоротився до 25 чоловік. Керівнику в роботі лише палки в колеса ставлять, не дають можливості нормально працювати.
Донедавна ми збиралися виконувати роботи у міському дитсадку №2, тож поспішали завершити їх у Парафіївському ДНЗ. Потім дізналися, що у міському садочку працюватиме підрядна організація з іншого району. Так само свого часу нас не запросили робити ремонти в ольшанському, бакаївському, крупичпільському, дорогинському, монастирищенському дитячих садочках та ічнянському №3.
Бо чужі платять відкати, а ми цього зробити не можемо. Звичайно, приїжджі можуть виконати роботи дешевше, але, зекономивши п’ятдесят тисяч гривень на роботах, район утрачає кількасот тисяч податків. Адже якби ремонтні роботи проводили будівельники ПМК, то податки залишалися б у районі, розвивалася б наша економіка. А так ми три місяці працюємо, а потім ідемо ставати на облік у центр зайнятості. Довго терпіли, тепер ніхто, крім ПМК, на будівництві не працюватиме, бо наш колектив вийде з вилами.
Хто ремонтуватиме Ічнянський дитсадок №2?

Хто вирішує, кому замовляти виконання будівельних робіт і чим при цьому керується, ми запитали у міського голови Оксани Андріанової та голови Парафіївської територіальної громади Валентини Карпенко, адже в Ічні незабаром має розпочатися ремонт ДНЗ, а в Парафіївці його саме завершено.
– У міському дитсадку №2 дійсно планується проведення ремонту, – пояснила Оксана Андріанова. – Хто стане підрядником, говорити ще рано, адже спершу необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію. Її на сьогодні немає, відтак точна сума ремонту не відома. Якщо кошторис перевищить мільйон гривень, будемо зобов’язані провести тендер. Зрозуміло, що його виграє фірма з найкращою пропозицією. Звичайно, хотілося б, щоб роботи виконували наші люди, щоб вони були забезпечені роботою, та й податки надходитимуть до місцевого бюджету. Однак переможцем тендеру може стати як ПМК-85, так і будь-яка інша будівельна організація. Якщо не проводити тендер і віддати перевагу ПМК-85, можуть виникнути претензії з боку інших будівельних фірм, котрі до нас звернуться. Тому, цілком можливо, доведеться проводити тендер, щоб не було претензій щодо лобіювання інтересів тієї чи іншої компанії. У будь-якому разі одноосібно це питання я не вирішуватиму, адже у нас є виконком і депутатський корпус.
– ПМК-85 виконувала ремонт нашого дитсадка, і її роботою ми задоволені, – повідомила Валентина Карпенко. – Обираючи підрядника, врахували: якщо працюватиме бригада із іншого району, то податки підуть до них, а не до місцевого бюджету. А потім будемо бідкатися, що не вистачає коштів. Саме тому я вважаю, що у районі мають працювати зареєстровані тут підприємства та підприємці.
Однак, якби до нас надійшло кілька пропозицій від будівельних фірм, зокрема і зареєстрованих за межами району, ми проводили б конкурс, хоча за умови вартості робіт менше мільйона гривень законодавство цього не вимагає. Маю зауважити, що подібні питання вирішуємо на сесії, навіть якщо вони стосуються ремонту дверей.
Записав Андрій Грудницький

Довідка
ПМК-85 – публічне акціонерне товариство, засноване на пiдставi рiшення загальних зборiв трудового колективу Iчнянської пересувної механiзованої колони №85 Чернiгiвського облагробуду вiд 22 лютого 1996 року за рiшенням фонду державного майна України. Засновником товариства є держава в особi Регiонального віддiлення фонду державного майна України в Чернiгiвськiй областi. На сьогодні державної частки в статутному фондi товариства немає. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ПМК-85 має 167 акціонерів.
На сайті http://pmk85.in.ua/ можна дізнатися, які роботи організація виконувала останніми роками.
- 2011 рік: реконструкція будинку культури в с. Івангород – 100 тис. грн., ремонт приміщення школи мистецтв – 83,8 тис. грн., ремонт приміщення райради – 66,5 тис. грн.;
- 2012: НІКЗ «Качанiвка» – 33 тис. грн., ДП «Прилуцький лiсгосп» – 39 тис. грн., Южненський ДНЗ – 29 тис. грн., ДНЗ №3 м. Iчня – 42 тис. грн.;
- 2013: капремонт харчоблоку ДНЗ №2 м. Iчня – 75 тис. грн., капремонт прилуцької аптеки №67 – 42 тис. грн., капремонт ДНЗ в с. Южне – 59 тис. грн., капремонт Гмирянського СБК – 168 тис. грн.
Звіт про діяльність ПАТ за 2014 рік на сайті не оприлюднений, хоча цього і вимагає законодавство.
Переглядів: 459 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук